KLISOVIĆ U ŠALI: Možda će građani reći – konačno gradonačelnik iz Hercegovačke, a ne iz Hercegovine

SDP-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Joško Klisović gostovao je na N1 televiziji i rekao da ne može više gledati propadanje Zagreba.

“Puno sam putovao Europom i mogu reći da je Zagreb najzapušteniji. Svi su nas prestigli. ‘Krivi smo mi’, kao što je Balašević rekao, a ne oni kojima smo pustili da to rade. I zato se želim aktivirati”, rekao je SDP-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika za N1.

Protukandidata Tomislava Tomaševića vidi kao partnera. Ističe kako je građanima Zagreba potrebno da znaju kada će krenuti obnova te da je potreban hodogram aktivnosti, za koji kaže da će napraviti. Jedan od prioriteta mu je i razvoj ljudskih potencijala.

“Za EU fondove se nije dovoljno apliciralo zato što Europa traži transparentnost”, istaknuo je Klisović.

Zagreb ima najveći prirez u zemlji, a Klisović kaže da će ga smanjiti onog trenutka kad konsolidiraju gradske financije i kad krene obnova.

“Ako netko obećava drugačije, vjerujete da vam laže jer to tako ne ide”, rekao je, dodavši kako je teško da bi se smanjenje prireza moglo dogoditi u naredne četiri godine.Kaže da Zagreb ima mnogo “zaslužnih dotepenaca” jer je uvijek bio multikulturalan grad.

Ne smatra da je to, što je rođeni Zagrepčanin, prednost pred kandidatom HDZ-a Davorom Filipovićem, koji je rođen u Sarajevu.

“To je grad kojeg izuzetno volim. Otišao je iz Sarajeva kao dijete, kao izbjeglica. Dobrodošao je u Zagreb.

Možda će u ovom trenutku ljudi reći ‘konačno ćemo imati kandidata iz Hercegovačke, a ne iz Hercegovine”, našalio se Joško Klisović.

Komentiraj