KLINIKA “FRAN MIHALJEVIĆ”: Svi pacijenti na intenzivnoj su necijepljeni – prosječno im je 41 godina

Zoran Barušić, zamjenik ravnateljice Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, gostovao je na RTL-u i govorio je o stanju na intenzivnom odjelu te bolnice.

“Situacija u Klinici je tjednima na razini cijele epidemiološke situacije, konstantno smo pri vrhu kapaciteta i popunjenosti. Radimo najbolje što možemo kako bi zbrinuli sve koji trebaju bolničku skrb. Kad to nije moguće, u okvirima naše Klinike surađujemo sa svim drugim zagrebačkim klinikama. Raspolažemo dovoljnim brojem kadra i opreme”, kazao je za RTL.

Dodao je i da imaju nešto slobodnih kreveta, ali da će se situacija mijenjati tijekom večeri i noći.

“Glavni problem je dan danas kao i u prethodnim valovima, ako gledamo što je razlog za hospitalizaciju, to je pogoršanje respiratorne funkcije, teške upale pluća i to zahtijeva hospitalizaciju. Jedan dio tih bolesnika se regrutira i završava u jedinicama intenzivnog liječenja. Kod nas u jedinici intenzivnog liječenja su svi pacijenti necijepljeni i prosječna dob je 41 godina”, veli.

Objasnio je i razliku simptoma kod necijepljenih i cijepljenih: “Oni koji su cijepljeni, kod njih je klinička slika blažeg oblika i u manjoj mjeri zahtijevaju bolničko liječenje, a i samim time nekih od težih oblika intenzivnog liječenja”, kazao je.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!