KIĆO O TUŽBI ZA BEĆARAC: Trebala mu je vratiti: “Aoj, mali, ne fali se mnogo, ja ti došla, a ti nisi mogo”

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Bilo je mnogo raznih komentara nakon što je Branimir Čolaković, član HKUD-a Valpovo u mimohodu folklornih skupina policajki Mariji Iličić otpjevao bećarac, za što je osuđen.

Podsjetimo, Čolaković je pjevao: “Mala moja, ti u plavoj bluzi, priđi bliže pa mi se naguzi. Što j‘ u pjesmi to se pjevat‘ smije, lud bi bio ‘ko bi zamjerio!”

Ali, policajka je zamjerila i tužila. Pravi bećar, naš legendarni pjevač Krunoslav Kićo Slabinac, koji je bećarce pjevao diljem domovine i svijeta, za Večernji list je komentirao:

“Svatko vas može tužiti za bilo što, ako postoji verbalni delikt, a ako ne postoji, onda je to apsurdno sve skupa. Bećarac “Ej da mi je milicajca povući za jajca” pjevao sam u bivšem sustavu pa se nitko nije uvrijedio, svi su se smijali, i milicajci…. Bećarac provocira i traži odgovor, ali nikako ne traži takav odgovor. Suđenje je ovo bećarcu i Slavoniji, netko nam drži moralne prodike. To je nekada davno činio i Antun Reljković, pa nije uspio… Nije ni policija nedodirljiva, mogle bi se i neke njihove greške analizirati, ali to nije tema jer se po meni to ne odnosi na policiju kao instituciju….”

Prisjetio se i kako su mu cure i žene u kolu jednom zapjevale: “Aoj, Kićo, svaka bi ti dala, al’ smo čule da ti buđa mala”. Što sam na to trebao? Ako je policajka smatrala da je sporni bećarac upućenj njoj, trebala je samo odgovoriti “Aoj, mali, ne fali se mnogo, ja ti došla, a ti nisi mogo’ “. Ona to na dužnosti, jasno, baš i ne smije, ali nije trebala ni odgovoriti tužbom”.

PISALI SMO:

OSUĐEN PJEVAČ BEĆARCA: Za pjevanje policajki “pa mi se nag*zi” – 2.000 kuna – čitajte OVDJE.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/evo-sto-o-slucaju-becarac-kazu-kico-i-sima-pjevao-sam-milicajcima-pa-se-nitko-nije-uvrijedio-1286142 – www.vecernji.hr

Komentiraj