KARAMARKO NA FACEBOOKU: Dajem punu podršku ministru Orepiću u najavi reformi

karamarko, tomislav karamarko

Tomislav Karamarko, prvi potpredsjednik Vlade, osvrnuo se na pljačku sjedišta MUP-a, kazavši da mu je žao što je došlo do ovako ozbiljnog incidenta.

”[SIGURNOST HRVATSKIH GRAĐANA NE SMIJE SE POLITIZIRATI]

Iskreno mi je žao što je došlo do ovako ozbiljnog incidenta u sjedištu Policijske uprave zagrebačke. Nepotrebno je isticati koliko ovakvi događaji negativno utječu na osjećaj sigurnosti, ali i povjerenja u policiju među građanima, posebno kad znamo da živimo u vremenu i okruženju brojnih sigurnosnih izazova i prijetnji.

Iako bi mnogi od mene u ovakvoj situaciji očekivali da ponovo ističem kako je promjene u policiji trebalo odavno napraviti, ja to neću učiniti. Naprotiv, ovim putem dajem punu podršku ministru unutarnjih poslova u najavama temeljitih reformi u sustavu koji će od policije ponovo učiniti stup sigurnosti Republike Hrvatske.

Moju profesionalnu karijeru u policiji, ali i cijelom sigurnosnom sustavu obilježila je upravo beskompromisna borba za depolitizaciju, profesionalizaciju i povjerenje građana u cijeli sustav. Stoga se nadam da će ministar i njegovi suradnici brzo otkriti odgovorne za ovaj bezobrazni pokušaj diskreditacije hrvatske policije i privesti ih pravdi”, napisao je Karamarkona na svom Facebook profilu.