KANADERI U AKCIJI: Novi požari kod Šibenika i Vodica – situacija teška

Tri požara buknula su oko podne na širem šibenskom području. Dva požara izbila su na području vodičke obilaznice kod skretanja prema Jadriji i Srimi koji su se spojili u jedan veliki požar, dok treći požar bukti u Dubravi.

Situaciju na terenu za Media servis prokometirao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković

“Požar na području Vodica još uvijek nije pod kontrolom vatrogasaca, za sada nema ugroze objekata. Na terenu je sedamdesetak vatrogasaca + 28 vatrogasaca na području Podija, taj požar je pod kontrolom vatrogasaca. Za sada radi trenutačno 1 kanader i 2 traktora. Tri su kanadera otišla na punjenje pa će se odmah vratiti.”

Probleme vatrogascima stvaraju i vremenski uvjeti dodao je.

“Još uvijek mogu reći nije pod kontrolom, bura je počela puhati tako da treba biti puno opreza sada. Vremenski uvjeti jako otežavaju posao s obzirom na promjenu smjera vjetra, jakost, posebno bure koja je sada počela puhati. Zaista otežava gašenje kako zemaljskim tako i zračnim snagama i u pogledu širenja požara ali i u pogledu vidljivosti na samom požarištu.”

Ranije je za Media servis o stanju na terenu izvijestio i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Volimir Milošević:

“Imamo na području Šibenika i Vodica tri aktivna požara, skoro istovremeno. Tako da su naše sve vatrogasne snage raspoređene.

Pozvane su zračne snage, tri kanadera djeluju. Što se tiče prometnice – Jadranska magistrala i ceste prema Srimi i Jadriji su zatvorene.

Radi se aktivno, trenutno objekti nisu ugroženi, ali imamo dosta jak vjetar.”