KAMPANJA U ŠKOLI: HDZ-ov Filipović došao s ekipom – ravnateljica pozvala policiju

Davor Fulipović, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba, posjetio zagrebačko Glazbeno učilište Elly Bašić, no uprava škole o tome nije bila obaviještena.

Ravnateljica ih je zamolila da napuste prostor škole, a nakon toga je sve prijavila i policiji te Gradskom uredu za obrazovanje.

Filipovićje rekao kako je posjet bio najavljen nekoliko dana unaprijed, voditelj njegove kampanje Zvonimir Milas priznao je kako je došlo do propusta i da škola nije bila obaviještena.

“Ja sam napravio propust i nisam obavijestio školu”, rekao je Milas, a jedan od suradnika poručio je kako “nisu željeli da ispadne da se ravnatelje škola koristi u političke svrhe”.

“Kolege su me obavijestile da se u dvorištu nešto događa. Odmah smo shvatili da se u dvorištu škole odvija predizborna kampanja, o čemu škola nije bila obaviještena. Taj posjet nije bio prijavljen i ja sam policiji prijavila neovlašten ulazak u školu”, kazala je za DNEVNIK.hr ravnateljica učilišta Mirela Buchberger Karlo.

Filipović se probao izvuči, ali nije išlo: “Dobro znate da sustavno radimo, jučer smo bili u Blatu, ovo je najavljeno nekoliko dana prije, itekako se dobro promišlja o svakom koraku. Ravnateljica zna koliko je novca iz EU-a ušlo u ovu školu”, rekao je Filipović, na što je voditelj kampanje priznao kako posjet nije najavljen.