KADA UĆI U BRAK: Ovo je analiza znanosti i evo što kažu

Nakon mišljenja različitih roditelja, baka i tetki, svoju analizu dala je i znanost koja je došla do pravila “37 posto”. Prema tom algoritmu, najbolje godine za izreći sudbonosno “da” su kasne dvadesete. Točnije, dvadeset i šesta godina.

Broj su osmislili kognitivni znanstvenik Tom Griffiths i novinar Brian Christian koristeći računalni program i znanost.

S njima se slažu i brojni drugi znanstvenici koji tvrde da su kasne dvadesete idealne za brak, a psiholog Wyatt Fisher kaže da je razlog tome što su te godine života doba kada je osoba završila s edukacijom i započela karijeru, piše Novi list.

Klinička socijalna radnica Kelsey Torgerson kaže da je krucijalno pričekati dok se ljudski mozak razvije do svojeg maksimuma, a u dobi od 25 godina razvije se idealno za traženje životnog partnera.Savjetnica za veze, Weena Cullins, misli da je magična brojka 28.

“U mom dosadašnjem kliničkom iskustvu, otkrila sam da je za žene u Americi najbolje doba za udaju s 28 godina. U to doba imaju dovoljno samopouzdanja i samosvijesti da odaberu kvalitetnog partnera”, smatra Cullins.

Većina 28-godišnjakinja imala je vremena uspješno istražiti tko su kao osobe, razviti se u profesionalnom svijetu te otkriti kvalitete koje žele kod životnog partnera, ali i naučiti nešto iz grešaka prethodnih veza.

“Imale su vremena odlučiti se za karijeru, iskusiti fakultet te samostalno živjeti prije ulaska u brak”, objašnjava.

Što se muškaraca tiče, dobna granica se pomiče na 32.

Čekati do 32. godine muškarcima omogućuje da se pronađu u karijeri i potencijalno ju razviju prije braka.

Daje im šansu i za razvoj društvenih te emocionalnih vještina kroz život, a do 32. godine su proveli dovoljno vremena na društvenoj sceni da donesu informiranu odluku o braku.

Muškarci tada imaju i trezveniju sliku o tome žele li imati djecu te koja je njihova uloga u roditeljstvu, što pogoduje cjelokupnom zdravlju veze, stoji u istraživanju.