JURIČAN PISAO MILANOVIĆU: Traži svoj “plijen” – mjesto veleposlanika u Rumunjskoj i Indoneziji

Dario Juričan, predsjednički kandidat, koji je promijenio ime u Milan Bandić, poslao je Ministarstvu vanjskih i europskih poslova i novoizabranom predsjedniku Zoranu Milanoviću plan rada po preuzimanju dužnosti veleposlanika u Republici Indoneziji i Republici Rumunjskoj.

Na Facebooku Juričan piše kako je tamo osvojio najviše glasova, pa mu pripada i “plijen”.

Ovo je njegova objava:

PLAN RADA U INDONEZIJI I RUMUNJSKOJ

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova
n/r ministru Gordanu Grliću Radmanu
Trg N.Š. Zrinskog 7-8, 10000 Zagreb

n/r Zoran Milanović, budućem Predsjedniku RH

PREDMET: Plan rada po preuzimanju dužnosti veleposlanika u Republici Indoneziji i Republici Rumunjskoj

Veleuvaženi g. Grlić Radman, g. Milanović!

Dario Juričan pobijedio je na izborima u Indoneziji i Rumunjskoj te time osigurao podjelu plijena. Kao budući veleposlanici prilažemo plan rada.

1. Obnova voznog parka veleposlanstva. Zbog racionalizacije troškova održavanja bit će obavljena kompletna zamjena postojećeg voznog parka, a iz sigurnosnih razloga svako vozilo će se nabavljati u dvije varijante volana – na desnoj i lijevoj strani. Dakle duplo.

2. Preuređenje prostora veleposlanstva uz potpuni redizajn rasporeda prostorija te zamjenu informatičke infrastrukture. Poslove digitalizacije prepustili bi Vašem stranačkom kolegi s velikim digitalnim iskustvom Tomislavu Karamarku i King ICT-u, što smatramo jasnim znakom dobre volje u svrhu lakšeg odobravanja ovog plana rada od strane Ministarstva.

3. Zamjena postojećeg namještaja novim dizajnom marki Fendi i Hermes. Nužno moramo osigurati da se rezač etiketa Milan Bandić kada dođe u Veleposlanstva sa svojom diplomatskom putovnicom osjeća kao u svojim stanovima te da ne pati od nostalgije.

4. Idući nužni korak je preseljenje veleposlanstava na primjerenije lokacije s velikom okućnicom da istaknemo našu brigu za okoliš i visokom ogradom za potrebe fotografiranja poznate karijerne diplomatkinje Kolinde G.K. uz ponavljanje programa iz točaka od 1. do 3. u svrhu tehičkih prilagodbi novoj lokaciji.

5. Uređenje okoliša novog veleposlanstva s nekoliko fontana i raznobojnom dekorativnom LED rasvjetom. Na tom projektu i nadzoru izvođenja radova angažirali bi samo dokazane stručnjake poput Bandićeve priručne arhitektice Loredane Stunić. Eventualno bi Jelena Pavičić Vukičević mogla držat svijeću, kako to ona inače sjajno radi.

6. Otvaranje nužno potrebnih konzulata u svim gradovima Rumunjske i Indonezije. Time bi svi stranački uhljebi napokon mogli vidjeti malo svijeta, a i smanjio bi se pritisak na hrvatski teritorij. Indonezija sa preko 6.000 naseljenih otoka ima posebno velik, ali zanemareni potencijal na planu kreiranja konzularne mreže. Molimo da službenik u Ministarstvu koji već radi liste prioriteta malo požuri.

7. Kadrovsku politiku u konzulatima vodila bi se osobno i transparentno isključivo prema potpisnim listama podrške za predsjedničku kandidaturu g. Darija Juričana.

Mišljenja smo da je plan usklađen s jasno postavljenim strateškim vanjskopolitičkim ciljevima naše agilne diplomacije.

Osobne manjkavosti zbog slabijeg poznavanja luksuznih hotela, vrhunskih restorana, vinskih karti, brendiranih torbica, marki parfema i sl. popravit ćemo o trošku poreznih obveznika u najkraćem mogućem roku po preuzimanju dužnosti.

U očekivanju pozitivnog mišljenja na plan rada i skorog uručivanja vjerodajnica, srdačan pozdrav!

Robert Faber, budući veleposlanik RH u Indoneziji

Siniša Labrović, budući veleposlanika RH u Rumunjskoj

U Zagrebu, 6.1.2020.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/milanbandicpredsjednik/posts/170829434321271″ bottom=”30″]