JOSIPA RIMAC: Oni koji sada govore da nisu podržavali Karamarka – lažu, do jučer su mu klicali

josipa rimac

O aktualnom stanju u svojoj stranci, o tome što očekuje od svoje političke budućnosti te namjerava li napustiti stranku, govori Josipa Rimac, bivša HDZ-ova gradonačelnica Knina i istaknuta članica stranke.

“Nisam ljuta niti uvrijeđena što nisam postala dopredsjednica niti glavna tajnica stranke”, rekla je Rimac za portal Šibenik.in. Tomislavu Karamarku ni najmanje ne zamjeram na tome, niti osjećam krivnju što sam ga podržavala. Oni koji sada govore da ga nisu podržavali, lažu. Do jučer su mu klicali. Stojim iza svega što sam radila dok je Tomo bio predsjednik i napravila bih isto i da opet idemo ispočetka. Svi smo ga podržavali, ali ja sam bila među rijetkima koja mu je bez zadrške govorila što sam mislila i vrlo otvoreno ga upozoravala na sve ono što nije valjalo. Posebno u predizborno vrijeme kada sam bila direktorica kampanje i smatrala da smo u koaliciji odabrali neke krive pravce. Karamarko je bio šef stožera, a ja operativac koji provodi njegovu politiku. Radila sam analitiku, logistiku i PR, koji nam je bio najslabija karika”, kazala je Rimac.

Na pitanje ima li izgleda da ipak završi na listi za Sabor, Rimac je odgovorila: “Ako novi predsjednik Plenković kaže da sam dio tima, članstvo će to prihvatiti, ali kako god bilo, ne pada mi na pamet gurati se. O svemu što mislim o odnosima u HDZ-u i svojoj poziciji u stranci, neću govoriti preko medija. Te stvari riješit ćemo unutar svoje kuće, ali neću nikome dati da se igra sa mnom, bili oni u opoziciji ili u našoj stranci. Svoju bazu imam, uvijek sam je imala i s njom pobjeđivala i ako me ne bude na listi, nema veze….”

Otkrila je i namjerava li napustiti stranku: “Znam tko sam i što sam sve postigla. Nisam onakva kakvim me predstavljaju u medijima, žena s torbicom i skupim satom, nego majka koja želi živjeti u Kninu i graditi ga. Ne dam na sebe niti na svoju obitelj koja nije sumnjiva morala, kao što nam zlobnici pripisuju. Nije me briga što će netko misliti o mom izgledu i ne želim da me se gleda kroz boju očiju, kose ili onoga što sam odjenula. Žalosno je da se na taj način degradiraju rezultati Knina i sve što sam postigla. Nažalost, percepcija javnosti je takva i iz nekog razloga imam težak životni put. Zašto je tako, ne znam. Najnovije što mi podmeću je da prilazim Milanu Bandiću. što je notorna glupost. Ne odlazim iz HDZ-a, neću nikada”.

Komentiraj