JANDROKOVIĆU O MUDROSTI: Ja nisam mudar, a ti mudruj i idi u Finsku na izbore

Predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju osnutka 2. gardijske brigade “Gromovi“.

Nakon događaja predsjednik Milanović dao je izjavu za medije, a među ostalim se osvrnuo na današnju izjavu predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića da ne bi bilo mudro stopirati Finsku u ulasku u NATO.

“Drago mi je da čujem suzdržan ton, ali ušutkati me neće. Nije to pitanje mudrosti, nego pitanje nacionalnog interesa. Ja predstavljam Hrvatsku i Hrvate. Ako mi kažeš da nije mudro, ja mislim da je neobjašnjivo da netko to ima interes zaštiti Hrvate i tko ima instrumente za to, da to ne čini. Izmjena izbornog lopovluka u BiH je bankarska garancija. Sada predsjednik Sabora kaže manirom analitičara da to nije mudro i da mi na taj način pomažemo Rusiji”, kazao je dodajući da će netko možda reći da je toneinteligentna provokacija Rusije.

Kazao je da se Hrvatska ponaša kao da nije država te da smo dotaknuli moralno dno.

“Ja nisam mudar. Prijek sam, nagao, neobuzdan..ali borim se za svoje. A ti mudruj i idi u Finsku na izbore”, poručio je predsjedniku Sabora, kako javlja RTL.

Komentirao je i izjave da su Finci u šoku zbog njegova stava.

“Mi smo u šoku već godinama zbog ove vaše ignorancije, u šoku smo što vas već godina boli neka stvar za nas. Finci nas opstruiraju. Ja sam i u šoku zbog ponašanja Hrvatske vlade, dobro došlo u šokirane nacije”, izjavio je dodajući da su Finci nacija koju je nemoguće šokirati.