JANDROKOVIĆ PORUČIO VUČIĆU: Hrvatska odbacuje optužnicu – pogledajte se u ogledalo

Nakon komentara srpskog predsjednika Vučića o podizanju optužnia protiv hrvatskih pilota, poruke stižu i iz Hrvatske. Šef sabora sve naziva Vučićevim poslom.

Izvor: Media servis

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u Barbanu je komentirao izjave srpskog predsjednika o optužnicama protiv hrvatskih pilota gdje je rekao kako se nada da će zločinci odgovarati.

“To su Vučićeva posla, ništa taj čovjek nije naučio iz povijesti i to što oni rade ne pridonosi poboljšanju naših bilateralnih odnosa, upravo suprotno, Hrvatska odbacuje optužnicu, ona je političke prirode i poruka svima u Srbiji: okrenite se budućnosti, pogledajte se u ogledalo i razmislite o tome što radite.”

Jandroković najavljuje reakciju u sklopu srbijanskog pristupanja EU.

“Hrvatska će koristiti pregovore kako bi Srbiji poslala poruku da takve stvari neće tolerirati. Ako žele prema Europskoj uniji, moraju se europski ponašati. Moraju odlučiti žele li prema Rusiji ili Zapadu”.

Jandroković je ponovio da će država zaštititi pilote “Hrvatska će zaštititi pilote. Ponavljam da je politički motivirana i povući ćemo sve korake kako bi zaštitili naše građane.”