JAKIROVIĆ NAKON ISPADANJA OD SPARTE: Ovo mi je najteži poraz u karijeri, ali čeka nas Osijek

Dinamo je ispao iz Europa lige od Sparte iz Praga iako je u glavni grad Češke stigao s pobjedom iz Zagreba od 3:1. Nakon utakmice sve je komentirao trener Dinama Sergej Jakirović.

“Želio bih čestitati Sparti na pobjedi i prolazu. Bili su bolji suparnik, ne znam zašto smo tako loše reagirali u prvom poluvremenu. Primili smo gol, onda su oni zahvaljujući publici dobili krila. Drugi gol iz prekida, inferiorni smo bili visinom. Pokušali smo u drugom dijelu, uspjeli smo zamjenama poboljšati igru. Žao mi je što Ljubičić nije zabio kod 2:0, a onda smo primili i treći gol. Bili smo dobri, kontrolirali utakmicu, imali neke šanse. A onda smo primili četvrti gol, ja još nisam vidio što se dogodilo, kako to objasniti, iz auta gol ili što je već bilo. Bilo je teško očekivati da ćemo zadnjih pet minuta opet izaći iz tog minusa. Ali, moramo se brzo dignuti za ono što slijedi, nema više vraćanja na ovo”, rekao je i dodao:

“Ovo mi je svakako najteži poraz u karijeri, bilo je još teških poraza, ali nije nikad bilo ovako važno. Jedini mi je upitnik zašto smo bili tako prazni u prvom poluvremenu, što se dogodilo. Zato smo i reagirali na poluvremenu. Nismo mislili da će biti lako, znali smo da nas čeka dobar protivnik. No, nemamo vremena za plakanje, treba izvlačiti pouke, izvlačimo ih, nažalost, iz svojih grešaka. Već u nedjelju nas u Osijeku čeka nova utakmica.”

Dinamo u zadnje vrijeme prima golove pred sam kraj utakmice? Hajduk, AEK, Sparta…

“Ne vjerujem da je stvar kondicije, pali bismo prije da je to i pitanju. Čak smo u nastavku bili i više na lopti od njih, kao da su oni imali problem s kondicijom. Može biti posljedica pishološkog stanja, ali i za to nema razloga, dvije pobjede dale su nam samopouzdanje, podignule nas. Svima nam je teško, ali moramo se izvući iz ovoga. Poraz nije lagan, no čeka nas Osijek”, zaključio je Jakirović.