IZBORI U BiH: Dodik izgubio Banja Luku – Čović nije osvojio Tomislavgrad

Lokalni izbori u BiH doveli su do značajnijih promjena na političkoj sceni. Sinoć je predsjednik SDA Bakir Izetbegović priznao poraz u tri od četiri općine grada Sarajeva.

Oporbeni blok kojeg čini SDP BiH, Naša stranka i Narod i pravda izborili su načelničke pozicije u 11, a SDA dobila ili zadržala vlast u 30 općina, no među njima nema ni jednog većeg grada. Izetbegović i predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković:

“Hoće li uopće biti poraz, vidjet ćemo. To su jako važne sarajevske općine. Općina Centar je kumulacija državnih institucija, intelektualaca, sveučilišta i kulturnih institucija. Žao mi je što smo izgubili, jer jako je važna ta općina’

‘”Zahvaljujem se građanima BiH koji su u jeku pandemije i vrlo kompleksnim uvjetima izašli na izbore, za mene u velikom broju i odlučili da se politička scena u BiH čini mi se ipak iz temelja mijenja”.

HDZ Dragana Čovića nije uspio osvojiti Tomislavgrad, a udarac je primio i Milorad Dodik u Banja Luci gdje SNSD-ov kandidat Igor Radojičić nije osvojio vlast.

“Tužan sam što smo izgubili Banja Luku. Igor Radojičić je radio ozbiljno i dobro svoj posao. On je sigurno jedan od najuspješnijih gradonačelnika koje je Banja Luka ikad imala.

Mi poštujemo demokratski izbor Banja Luke na mjestu gradonačelnika, ali isto tako mislimo da je to ozbiljna greška grada imajući u vidu da se razvoj koji je grad imao može uspoređivati s razvojem gradova daleko većih od Banja Luke”.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *