IZ UREDA PREDSJEDNIKA: Milanović s predstavnicima Klastera kreativnih i kulturnih industrija

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predstavnike Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

“U izaslanstvu su bili predsjednica Klastera kreativnih i kulturnih industrija Ivana Nikolić Popović, profesor na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu Bojan Baletić, profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu Aleksandar Battista Ilić i dekanica Akademije dramskih umjetnosti Franka Perković.

Predstavnici klastera ukazali su Predsjedniku Republike na važnost i neophodnost potpore sektoru kreativnih i kulturnih djelatnosti. Istaknuli su pri tome kako Hrvatska ima veliki potencijal u tom sektoru jer kroz svoje djelovanje može osigurati i visoku dodanu vrijednosti ostalim gospodarskim granama, pogotovo turizmu.

Od posebne je važnosti za ovaj sektor, naglašeno je na sastanku, izrada strategije sektora kreativnih djelatnosti i industrija kao i institucionalna i infrastrukturna podrška razvoju kreativne i kulturne industrije”, stoji u priopćenju.

Komentiraj