IZ UREDA PREDSJEDNIKA: Milanović primio izaslanstvo Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je izaslanstvo Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja koje je zatražilo prijem kako bi predsjednika upoznali s aktualnim zbivanjima na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, stoji u priopćenju Ureda predsjednika koje prenosimo u cijelosti.

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja smatra, kazali su njegovi predstavnici na sastanku, kako je suspenzija dekanice Filozofskog fakulteta neprimjerena. Prema njihovim tvrdnjama, situacija na Filozofskom fakultetu je posljedica zloupotrebe autonomije sveučilišta.

U događanja na Filozofskom fakultetu uključili su se jer, kao sindikat, žele obraniti sustav i procedure upravljanja na sveučilištu, poručili su. Da bi sustav u cjelini bio funkcionalan, zaključili su, potrebno je reguliranje upravne strukture Sveučilišta kroz potencijalnu izmjenu Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju.

U izaslanstvu Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja bili su predsjednik Sindikata znanosti prof. dr. sc. Petar Pervan, predsjednik Velikog vijeća Sindikata znanosti prof. dr. sc. Igor Radeka, glavni tajnik Sindikata znanosti Vilim Ribić, predsjednica Regionalnog vijeća Zagreb izv. prof. dr. sc. Vesnica Garašić i voditeljica pravne službe Sindikata znanosti Ana Petošić.

Komentiraj