IZ MEĐIMURSKE ŽUPANIJE: Utrka “Svetomartinska Mura” opet pokazala sve čari

Među najatraktivnijim utrkama u našem kraju svakako je  utrka “Svetomartinska Mura” koja je ove godine održana  četvrti put na sam Praznik rada na lijepoj šetnjici uz rijeku.

Svetomartinska Mura je specifična utrka zbog toga što prolazi kroz eko-turističku poučnu pješačko-biciklističku stazu “Svetomartinska Mura” koja je uređena za šetnju, bicikliranje, ribolov i naravno za trčanje.

Na startu u Žabniku okupilo se 200-tinjak trkača koji su se nadmetali na dvjema stazama: na 3,9 ili 7,8 kilometara. Najsjeverniju kros utrku u našoj zemlji organizirali su općina Sveti Martin na Muri i tamošnja Turistička zajednica te Atletski klub Međimurje i to u sklopu Dana Međimurske županije.

Glavna utrka boduje se i za Kup sjeverozapadne Hrvatske. Najbolji među trkačima u muškoj kategoriji na 3,9 km bili su: Vedran Rešetar, Aljaž Novak i Saša Horvat, a u ženskoj kategoriji Ivana Zeljko, Marina Sanjković i Josipa Brežnjak.

Prvo mjesto na 7,8 km u sveukupnoj muškoj kategoriji osvojio je Simon Kuzmič, drugi je bio Darko Balić, a treći je bio Matija Kušić. Najbolja trkačica na 7,8 km bila je Martina Bezek, zatim Alenka Horvat, dok je treća na cilj stigla Renata Kenda.

U programu su sudjelovale i Svetomartinske mažoretkinje pod vodstvom Stanke Kutnjak te glazbeni sastav Virtuozi.

Fotografije: Terca Art

Više fotografija možete pogledati OVDJE.