IZ GLAS-A PORUČILI: Neka HDZ prestane mrcvariti djecu, roditelje i obrazovanje

GLAS je objavio priopćenje zbog nezadovoljstva obrazovnim sustavom za koji tvrde da je u kaosu koji  je stvorila HDZ-ova Vlada. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“GLAS još jednom upozorava na potpuni kaos koji je HDZ-ova Vlada stvorila u sustavu obrazovanja, i to zbog posvemašnje i sada svima vidljive nesposobnosti ljudi koji taj sustav vode. Nejasne upute, kontradiktorne izjave, nerazumijevanje roditelja i njihovih nedoumica, sve smo od ministarstva čuli, osim jasne odluke i preuzimanja odgovornosti. Uz najbolju volju i maksimalan trud koji ulažu, ni učitelji i ravnatelji nisu razumjeli baš ništa od onoga što ministrica obrazovanja tobože poručuje. Potpuno je nejasno kako bi onda roditelji to mogli i zašto bi uopće trebali.

Poseban problem je, naravno, Zagreb. U Zagrebu je neupotrebljiva ukupno 21 škola, a i za ostale je upitno kakvi pregledi i s kojom sigurnošću nalaza su obavljeni. Učenici bi se, tri tjedna pred kraj nastave, trebali premještati u razne druge zgrade pa je tako, recimo, šest zagrebačkih škola natrpano u zgradu MIOC-a. Vlada na odlasku i partner Bandić nisu donijeli zakon i započeli obnovu grada i njegovih škola, a u nekima od njih nastava neće biti moguća ni cijele iduće školske godine.

Umjesto toga, tjeraju roditelje da donose odluke koje mogu presudno utjecati na zdravlje i sigurnost djece, i to dok informacije dobivaju od nesposobnih neznalica. Molimo Vladu i premijera Plenkovića da ne pokušavaju „normalizirati“ situaciju pred izbore preko fizičkog i mentalnog zdravlja i sigurnosti djece te da prestanu mrcvariti i njih, i roditelje, i obrazovanje. Vrijeme je da se zaključi ova školska godina, koju su upropastili već štrajkom, puno prije korone.”