IZ BANSKIH DVORA: Laž je da će Orešković ljetovati na Brijunima i da tamo vodi kuhare i konobare

tihomir orešković

Nakon što su neki mediji objavili kako će premijer Tihomir Orešković ljetovati s obitelji na Brijunima, iz Vlade je došlo priopćenje u kojem stoji da je “laž da će Orešković započeti svoj ljetni godišnji odmor početkom kolovoza na Brijunima i tamo ostati i do mjesec dana”.

“Predsjednik Vlade i članovi Vlade, kao i Vlade u prošlim sazivima, početkom kolovoza bit će na odmoru, no i u to vrijeme predsjednik Vlade nazočit će važnim događajima u Kninu i Sinju. Gdje će predsjednik Vlade provesti godišnji odmor javnost će biti obaviještena jer nema nikakvog razloga da se takva informacija zataji”, stoji u priopćenju iz Banskih dvora.

Laž je i, kažu, da na Brijune odlaze kuhari i konobari iz Banskih dvora kao i cijela obitelj predsjednika Vlade. Kažu i da je netočno da je Ured premijera, pod čijom su ingerencijom državne rezidencije na Brijunima i Hvaru, bilo kome izdao nalog da se pripreme za boravak predsjednika Vlade u kolovozu.

“Netočnosti i insinuacije koje su iznesene u tekstu stvaraju potpuno iskrivljenu sliku u javnosti o rastrošnosti i nepotrebnom stvaranju troška na račun države”, stoji u priopćenju.

Doznaje se pak neslužbeno da će premijer najvjerojatnije za odmor od 1. do 15.kolovoza, kada su sve Vlade uzimale godišnji, odabrati državnu rezidenciju na Hvaru.

Otud će ići na Sinjsku alku i na obljetnicu Oluje u Knin.

Komentiraj