IVO BANAC: Mislim da bi Most bio pometen na novim izborima

ivo banac

Mislim da MOST uopće nije uspio, postali su krajnje iritantni, s raznih perspektiva se na njih tako gleda, smatra Banac. No, ima i čudnih pojava, kaže, gdje se brani MOST, a napada HDZ, no “i dalje MOST nije pokazao alternativu, nego jednu vrstu populističke strasti koja se ne pokazuje u praksi.”

“Recimo, ove gluposti oko plaća i slično, to je prazno moraliziranje koje više ne pali ni kod onih koji su antipolitički raspoloženi. Mislim da ako dođe do izbora, da će MOST biti pometen”, rekao je Banac za N1.

Banac se pita i zašto se i što čeka s MUP-om, i da su i Karamarko i Kosor u pravu oko požurivanja preuzimanja vlasti.

“Mislim da se to mora brzo obaviti, inače to govori o nekoordiniranju oko vladajuće koalicije.”

“MOST mora odlučiti je li u zajedničkoj vladi s partnerima iz Domoljubne koalicije, ili želi ostaviti prostor za novu koaliciju s SDP-om. Mislim da to nije izvedivo, ali postavlja se pitanje zašto igraju ovu duplu igru”, kaže Banac.

O unutarstranačkim izborima koji slijede nakon nacionalnih, kaže da je ovo trenutak da se pored pitanja personalnog vodstva razmotri i pitanje programa.

“Za nekoga s liberalnim stajalištima poput mene je ključno kako riješiti najvažnija pitanja, da se ukloni birokracija i stvori razvojni proračun koji će ići za tim da dovedemo investitore.”

Rekao je da je situacija s Milijanom Brkićem sporna ako je plagiran diplomski rad, ali da je i inače intelektualno nepoštenje u društvu nešto neprihvatljivo.

“Ako je doista riječ o plagijatu, ne možemo govoriti o Brkićevim perspektivama”, kaže Banac.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!