IVICA PULJAK: Plenković je omalovažio struku i osramotio svoju ministricu

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Naš poznati fizičar, profesor Ivica Puljak, član predsjedništva stranke Pametno, osvrnuo se na potez premijera Andreja Plenkovića, kojim je sebe proglasio čelnikom Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije.

Na Facebooku Puljak o tome piše:

Plenković je danas, u maniri najvećih autokrata, stavio sebe na čelo Posebnog STRUČNOG povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i time:

– Omalovažio struku, jer njegova struka s obrazovanjem nema nikakve veze.

– Osramotio svoju ministricu, kojoj je jedan od najvažnijih ciljeva bila depolitizacija obrazovanja. Nema veće politizacije nego na čelu nekog povjerenstva imati Premijera, a kao zamjenice ministricu i predsjednicu saborskog Odbora za znanost i kulturu.

Brzim guglanjem ostalih članova zaključujem da, vrlo diplomatski govoreći, nema puno prostora za optimizam prema budućnosti ove zemlje. Među članovima su, na primjer, i nakon brojanja do milijun, akademik koji je odšutio propast naše zemlje, prorektor rektora vrlo upitne kvalitete, autor lex Borasa, antisekularist, član biskuspske konferencije te gospođa koja je manipulirala prošlim izborom za voditeljicu Ekspertne radne skupine.

Mislim da je ovim činom i ministrica pokazala kako ne drži niti do struke niti do svojih obećanja.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10215391962535650&set=a.10204086430064404.1073741829.1334424117&type=3&theater” bottom=”30″]

Komentiraj