IVICA LOVRIĆ: Tomašević poskupljuje vodu, iako postojeći novac ne zna – “ne može” potrošiti!

Podsjećam kako je Vlada donijela odluku da se primjena uredbe o visini naknade za korištenje voda odgodi za godinu dana, kako bi pokušala spriječiti najavljeno poskupljenje vode za građane, posebno u gradu Zagrebu, kaže gradski zastupnik Ivica Lovrić u svojoj objavi na društvenoj mreži.

U nastavku objace na Facebooku kaže:

Ali, gradonačelnik Tomašević ipak ne odustaje. Malo je korigirao svoj “recept” za poskupljenje, jer neće posegnuti u džepove Zagrepčana već 1. siječnja i poskupljenje neće biti 20 % kako je najavio.

Ali, voda će biti skuplja. Pokazuje tako još jednom neosjetljivost prema građanima Zagreba, posebno onima slabijeg imovinskog stanja.

Tomašević to objašnjava i potrebom investicije u vodoopskrbnu mrežu.

Znači, gradonačelnik bi investirao u obnovu mreže kroz džepove građana, a ne postoji niti osnov za obnovu – projektna dokumentacija.

Gradonačelnik je zaboravio da postoji kredit za investicije u vodoopskrbnu mrežu težak 400 milijuna s početkom realizacije u ožujku 2021. i trebao je biti potrošen do ožujka 2022.

Naravno, zbog već legendarne nesposobnosti vodstva Grada i Holdinga, sredstva nisu potrošena pa su produžili rok do kraja ove godine i sigurno je da se, unatoč produžetku, više od 10% neće realizirati.

Inače je prethodnih godina u vodovod i odvodnju ulagano između 250 i 300 milijuna kuna, a ove godine investira se manje od 70 milijuna kuna!

Dakle, novca za investicije ima dovoljno ali ga ne uspijevaju potrošiti.

Zašto je onda potrebno poskupljenje vode i gdje će završiti taj novac?