IVAN VILIBOR SINČIĆ: Nema svađe u Živom zidu – Bunjac sjajno odrađuje posao

Podijelite članak

živi zid

Čelnici Živog zida su na pressici pojasnili situaciju u kojoj je Branimir Bunjac najprije podnio ostavku na dužnost zastupnika u Saboru, pa je onda povukao, kao i neke nejasnoće oko dokumenata koje je pritom predao Mandatno-imunitetnom povjerenstvu.

“Istina je jednostavna i kolega Bunjac je htio postupiti časno i zamijeniti se prema ranijem dogovoru s Vladimirom Palfi, pa je s toga urudžbirao dokument, ali sam ja kao predsjednik odlučio da zamjene neće biti”, rekao je Sinčić. “Kolega Bunjac sjajno odrađuje posao u Saboru, znamo da je jedan od najjaktivnijih zastupnika, kolegica Palfir radi svoj posao, tako da do daljnjih zamjena neće biti”.

“Prema usmenom dogovoru kojeg smo imali kolegica Palfi i ja, mi smo se trebali zamijeniti na polovici mandata”, rekao je Bunjac. “Polovica mandata bila je 14.10. To nije ništa čudno. Tridesetak zamjena u Saboru su zamjene. I u tom smislu, ne poznavajući proceduru, kako se to radi, ja sam urudžbirao ostavku u Saboru, u ponedjeljak u 14 sati, no intervencijom predsjednika stranke,to se nije dogodilo. Predsjednik stranke je odlučio da do te zamjene neće doći pa sam otišao u povjerenstvo i povukao zamjenu. Iz MiP-a su mi vratili papire i rekli da onda ništa od toga”.

Bunjac je još dodao kako su “napravili proceduralnu pogrešku, no odgovornost je na MiP-u, koje je trebalo uputiti da gospođa Palfi to treba napraviti”.

U 14 sati u ponedjeljak je podnio ostavku, a povukao ju je u 16 sati, kaže. “Rekli su mi da od toga nema ništa, da mi vraćaju cijeli spis i da to mogu rashodovati”, rekao je Bunjac.

Drugi dan, kaže, rekli su mu da treba napisati izjavu zašto je ostavku povukao, kako kaže, vjerojatno na intervenciju HDZ-a.

“Vidimo da je HDZ cijeli niz stvari htio ispolitizirati, žele prikazati da se se događaju tektonski poremećaji, a to su besmislice. Oni besramno lažu, oni su meni to u ponedjeljak vratili, a ne posudili, a da su posudili potpisao bi se revers. Oni su to meni vratili, to je za njih bilo gotovo, a onda su odjednom prevrnili priču i tvrde da sam ja to otuđio. U Mandatno-imunitetnom povjerenstvu se ne zna tko pije tko plaća, to je jedna obična birokratska stvar, a iskorištena je da se isplete priča i afera koje nema”, kaže Bunjac

“Ja nisam ni tražila da mi se vrati mandat, obožavam posao koji radim. Brane je htio dati meni prilku, vjerojatno je mislio da je meni to nezgodno tražiti pa ga je ponudio, ali niti sam ga tražila niti ga želim”, kazala je Vladimira Palfi. “Nisam ni spremna preuzeti mandat, imam dvoje male djece doma i imam svoj posao, ne bi mandat ni približno dobro odrađivala kao Brane”.

Bunjca je inače zbog svega prozvao Žarko Tušek, predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva, koji je rekao kako će se smatrati da je “taj dokument oteo” ukoliko ga Bunjac ne vrati.

Komentiraj