IVAN KOVAČIĆ: Državu vode tajkuni i nebitno je tko je na vlasti – HDZ ili SDP

Ivan Kovačić

“Most nema ništa protiv da ostane u oporbi. Nebitno je li na vlasti SDP ili HDZ, njihove nadstranačke firme, tajkuni vode državu. Mislim da se protiv toga nemoguće boriti dok su na vlasti”, kazao je MOST-ov Ivan Kovačić, gradonačelnik Omiša, gostujući na N1.

Velika koalicija je po njemu najgore rješenje za Hrvatsku, ali to bilo najbolje rješenje za građane, kaže, da vide tko vodi državu.

“Teško je za reći, ali za državu bi bilo najbolje da se napravi velika koalicija, da narod vidi da je to jedan te isti ogranak iste stranke.”

Mostova negiranja mogućnosti da i Milanović i Plenković budu premijeri krivo se shvaćaju, rekao je.

“Mi im ne branimo da budu premijeri. To se krivo shvaća. Ja imam pravo izbora da mi niti jedan ne bude premijer, kao što i građani imaju pravo izbora. Most je dobio 19 saborskih zastupnika, u preostalih je 132 zastupnika bilo dovoljno zastupnika da se stvori većina. Zbog čega bi nas 19 bilo krivo zbog onih 132 što se nisu dogovorili?”, rekao je Kovačić za N1.

Njegov je stav da državu ne bi trebali voditi kadrovi Ministarstva vanjskih poslova, članovi aristokracije, nego čovjek iz naroda, koji zna probleme.