INSPEKCIJA U KRIŽANIĆEVOJ: Moj sin završava srednju i onda će se upisati u HDZ – kaže Milanović

Novi skandal u obitelji predsjednika Milanovića, ako je suditi po mišljenju nekih medija. Jutarnji je objavio mail prve dame Sanje Musić Milanović koja je upozorila ravnateljicu zagrebačke Klasične gimnazije u Križanićevoj, koju pohađa njihov mlađi sin, na nepravilnosti koje su se događale ove školske godine.

Izvor: Media servis

Između ostalog, Musić Milanović istaknula je kako profesorice matematike tjednima nije bilo na nastavi, a učenicima nije bila osigurana zamjena, zatim da je ispitivala gradivo koje nije bilo obrađeno, kao i da je u testu zadala zadatak na koji je učenik upozorio da je krivo postavljen.

Musić Milanović je u mailu naglasila kako ovim upozorenjem ne traži da se njenom sinu povećaju ocjene iz matematike i latinskog kako bi prošao s 5.0, no na kraju su ocjene ipak podignute – i njemu i desecima drugih učenika.

Cijelu situaciju je komentirao njezin suprug, predsjednik Zoran Milanović koji je istaknuo kako je Marko i inače odličan učenik i stipendist Grada Zagreba zbog sportskih uspjeha.

“Mail je poslan u trenutku kada je bila pretpostavka da se ocjene više neće mijenjati i mail je javan. To je ogromna razlika. Ako Njonjo nazove za vas misleći da nitko ne zna, to je jedna stvar, ali ako pošaljete mail i napišete: ‘Tu je bio problem, sada pišem i ne bih željela da se to ponavlja.’ Ja ne bih poslao niti to. Ali što je on dobio time što ima sve pet, jaka stvar, zezat će ga u klubu zbog toga. Bit će najobičniji štreber, ali to je tako kada si odličan učenik. Kada padaš, ponavljaš, kradeš, postaneš ministar.”

Također je upozorio kako Jutarnji ne štiti prava njegova sina maloljetnika već samo anonimnih izvora, za koje je, kako kaže, pitanje da li uopće postoje.

“Poruka roditeljima, ako vas baš tišti, napišite mail, ostavite trag, ali imajte razumijevanja i prema profesorima jer su u principu preopterećeni poslom i puno rade. Međutim, škola mora osigurati redovno odvijanje nastave. Ne može se dogoditi da nastave nema mjesec dana. Ali, kažem, sad je kasno. Dakle, moj sin završava srednju školu, još godinu dana, i onda će se upisati u HDZ.”

Objava maila koji im je proslijedio Ured predsjednika bila udar na njega, a ne suprugu, smatra Milanović…

“Ovo javnost mora znati da vidite s kakvom bandom imamo posla. Jučer popodne, to je sve zabilježeno, moju ženu, ne znam odakle joj broj telefona, zove Ana Hanžeković, vlasnica te poslovnom prevarom stečene firme. Inače bi je prijavio SOA-i radi uznemiravanja, a ovako je samo blokirana. Zove je da dobrohotno kaže mojoj ženi koju je saslušala, kao, znaš, sprema se nekakav članak pa bilo bi dobro da odgovoriš. Onako klasično lopovska navlakuša. Dakle, znaš, ti nešto odgovori pa ćemo te onda naganjat četiri dana umjesto jednog dana tako da punimo naslovnice.”

Dodajmo da Jutarnji demantira predsjednika i piše kako je Musić Milanović zvala njih da zaustave tekst. Je li bilo riječi o pritisku na ravnateljicu, ispitat će inspekcija koju je Ministarstvo obrazovanja poslalo u školu. Ministar Radovan Fuchs poručuje kako je pritisak nedopustiv…

“Pod broj jedan, roditelji pritiskom na učitelje stvaraju medvjeđu uslugu vlastitoj djeci. Pod broj dva, htio bih poručiti da jedino učitelji, profesori, nastavnici koji poznaju djecu mogu ih i adekvatno ocijeniti. Da ne trebaju i ne smiju popuštati bilo kakvim pritiscima”, rekao je Fuchs.