INCIDENT NA TELEVIZIJI: “Rekla je da će me razje*ati – optužuje Kalinić novinarku Križanec

Danas je na N1 Televiziji došlo do incidenta kada je u emisiji koju je vodila Sandra Križanec trebao gostovati Pavle Kalinić, pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje hitnim situacijama.

Pale su i neke teže riječi. “Novinarka je rekla da će me razje*ati ako uđem u studio, mislila je da ne čujem, a bio sam ozvučen. Spominjala je moju majku, majku gradonačelnika. U toj situaciji odlučio sam napustiti zgradu”, tvrdi Kalinić, kako piše Večernji list.

“Prije toga otišao sam u ured gospodina Ladišića i požalio se na ponašanje gospođe Križanec te sam napustio emisiju, imam to i snimljeno, objasnio je na konferenciji za novinare pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić tumačeći zašto je napustio studio N1 televizije prije početka emisije na kojoj je trebao gostovati. “Žalosno je da nakon ovoliko posla i odaziva svim medijima ne dajemo samo izjavu od minutu-dvije već i gostujemo u emisijama. I onda da jedna dama govori da će me razj… i j… majku”kazao je.

Sandra Križanec objasnila je situaciju u eteru emisije “N1 Studio Live”. “Naš sljedeći gost trebao je biti Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba. On neće biti naš gost, dakle, nakon nepoštovanja mjera u dva studija došlo je do verbalnog razračuna između mene i njega. Možda i zbog toga što je očekivao pitanja na koja ili nema odgovor ili nema odgovor u pravom trenutku”, rekla je.

Priopćenjem se oglasila i N1 Televizija, a potpisuje ga direktor Tihomir Ladišić:

“Pavle Kalinić, pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje hitnim situacijama, na današnjoj press konferenciji nizom se neprimjerenih riječi i psovki oglasio o svojem dolasku u prostorije N1 televizije. To ponajviše govori o njemu i njegovom načinu komuniciranja.

Dovoljno je podsjetiti na njegovu reakciju na novinarsko pitanje o početku kriznih mjera zaštite od epidemije u Zagrebu.

N1 je i danas, kao i prethodnih dana, zatražio od Grada Zagreba sugovornika na temu zbrinjavanja građana i sanacije šteta u gradu. Od svih sugovornika koji ovih dana na tome intenzivno rade, Grad Zagreb odgovorio je na upit izborom Pavla Kalinića kao najstručnijeg sugovornika.

Čekajući početak razgovora u izdvojenom televizijskom studiju, Kalinić je bio neugodan, nervozan, neprestano je razgovarao na mobilni telefon, samovoljno je ulazio i izlazio iz studija. To je iziritiralo voditeljicu i urednicu Sandru Križanec, koja je reagirala na neprimjeren način. Bilo je to izvan etera i ničim ne dovodeći u pitanje odnos prema javnosti i gledateljima.

N1 visoko poštuje standarde komunikacije u programu i izvan njega, i zbog ove se izazvane i neprimjerene reakcije Sandre Križanec ispričavamo.

Način na koji je Pavle Kalinić na današnjoj press konferenciji, posvećenoj aktivnostima za procjenu štete na oštećenim građevinama nakon potresa u Zagrebu, iznio u javnost događaje u prostorijama N1 televizije smatramo još jednim u nizu neprimjerenih reakcija čelnih ljudi grada Zagreba prema novinarkama i novinarima, ne samo N1 televizije već i drugih medija”.

Komentiraj