IGRAČ UTAKMICE GVARDIOL: Bez svih mojih, posebno tate, ne bih uspio

U sjajnoj pobjedi nad Marokom grač utakmice bio je Joško Gvardiol, koji je pružio još jednu fantastičnu predstavu i dokazao kako je jedan od najboljih braniča svijeta. 

– Rekao bih prvo da veliki dio nas još nije ni svjestan što smo napravili. Još jednom smo pokazali kada je najteže i kada želimo nešto, onda je sve moguće. Veselimo se i svi smo sretni zbog ove bronce.  Nešto što je teško opisati. Nije lagano, trud se isplatio. Svakako da posvećujem svojima, jer bez njih to ne bi bilo moguće. Pogotovo tata, ne znam što još da kažem. Veseli smo i jedva se čekamo proslaviti s navijačima, a onda se vratiti kući i vidjeti svoje kući.

Osvrnuo se Joško i na gol, ali i na još jedan veliki sudački previd iz 74. minute, kada nije dosuđen kazneni udarac nakon prekršaja na našem braniču:

–  Maštao sam puno ranije da ću zabiti gol, nekako nije išlo sve do zadnje utakmice. Stvarno sam sretan iako ne znam jesam li se trebao naći u toj poziciji. Svi sretni i veseli.

– Penal? Pa ne znam, nisam siguran, ali naravno da ako mene pitate da ću reći kako je bio penal. Stvarno je bilo kontakta, ali to je više nebitno, iskreno briga me, osvojili smo treće mjesto.