I TO SE MOŽE ČUTI: Vidjet ćemo hoćemo li zvati Milanovića na otvorenje Peljaškog mosta – kaže Butković

“Nakon 303 godine spajamo hrvatski teritorij. Je li to moglo biti i prije? Moglo je, ali je bilo i objektivnih razloga. Činjenica je da je Hrvatska, kao i cijeli svijet, 2009. ušla u krizu i tada nismo mogli spojiti i završiti Pelješki most, naći novac za izgradnju”, kazao je ministar prometa Oleg Butković, gostujući na N1 televiziji.

“Bilo je i određenih lutanja jer su neke prijašnje vlade smatrale da ne treba uopće graditi Pelješki most nego spojiti autocestom Hrvatsku, bez gradnje Pelješkog mosta. Nakon svega toga, svih nedaća, ipak smo priveligirani kao ljudi, kao politička garnitura da smo u prilici da završavamo taj infrastrukturni projekt”, rekao je Butković za N1 i dodao:

Dodao je da taj projekt nije samo most nego da uključuje i 30 kilometara pristupnih cesta.

“Gospodarski značaj je nemjerljiv i za Pelješac i Korčulu. Osim simboličkog značaja, ima i veliki gospodarski i turistički značaj tako da mislim da je Hrvatska pokazala EU da može pripremiti velike projekte i da ih možemo provoditi. On će biti simbol prvih godina članstva u EU jer je to najveći projekt koji financiramo iz europskih sredstava. Mnogi su bili skeptični hoćemo li moći iznijeti projekt, ali Hrvatske ceste su pokazale da znaju provoditi takve projekte”, rekao je ministar.

Što se tiče ceremonije otvaranja mosta, Butković je istaknuo da će zvati one koji su najzaslužniji za igradnju mosta. Na pitanje hoće li zvati predsjednika Republike Zorana Milanovića, kazao je “vidjet ćemo još”.“Činjenica je da dok je Milanović bio predsjednik Vlade bilo određenih stavova da ga ne treba ni graditi, ali to sad nije bitno. To nije projekt HDZ-a, to je projekt svih građana Hrvatske”, istaknuo je ministar.

Dodao je da će se čelične konstrukcije spojiti u srijedu u 23 sata.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!