I TO JE HRVATSKA: Tko to i za koga “igra” protiv zastupnika Aleksića i udruge Franak?!

Osvjedočeni zaštitnik građana, kada je riječ o bankama koje su ih opljačkale kreditima u “švicarcima”, te borac za prava građana, saborski zastupnik SNAGA-e Goran Aleksić, još jednom upozorava kako se protiv njega i udruge Franak vodi prljava utakmica i pita se je li to namjensko korištenje medija za potrebe banaka.

Njegovu objavu na Facebooku objavljujemo u cijelosti:

VEĆ MJESECIMA TRAJE PERIODIČNO MEDIJSKO BLAĆENJE MENE OSOBNO, ALI I UDRUGE FRANAK, OD STRANE HANZAMEDIA I NJIHOVE NOVINARKE ŽELJKE GODEČ, UZ SVESRDNU POMOĆ NEKIH BIVŠIH I JEDNOG SADAŠNJEG AKTIVISTA UDRUGE FRANAK – JE LI TO NEKI PRIVATNI RAT, ILI JE TO NAMJENSKO KORIŠTENJE MEDIJA ZA POTREBE BANAKA?

U vremenu kada Vrhovni sud RH mora donijeti toliko važne odluke za sve nas, u vremenu kada Udruga Franak javno konstantno afirmira prava CHF dužnika, i to argumentima, dokazima i nepobitnim činjenicama, ponovno se putem HanzaMedia pokušava Udrugu Franak dezavuirati. Prije svega sam meta ja osobno, jer je super prozivati osobu koja je u svemu tome najisturenija, apsolutno javna i transparentna. I onda se stvara senzacionalistička priča kako ja osobno vrtim Udrugu Franak oko maloga prsta, kako se sve vrti oko mene, kako sam ja toliko moćan da su svi u mojim rukama i zbog moje fotelje se pojedine aktiviste miče iz Udruge Franak.

Nakon što se jedan gospodin relativno primirio, pa prividno izgleda da ga više ne zanima što radim ja ili što radi Udruga Franak, za to vrijeme aktivist Udruge Franak, dični izumitelj riječi FRANKER, već drugi put preko novinarke Željke Godeč ispoljava svoje osobne frustracije i daje dotičnoj novinarki da nakon priče o mojem salto mortale, o moralnom posrnuću i insinuacijama da uzimam neke provizije od odvjetnika, ponovno radi „veliku“ priču uz posredno izrečene sumnje kako ja činim štetu Udruzi Franak, štetu oštećenim dužnicima i time ponovno između redova provlači svoju tezu o mojoj nemoralnosti.

Prenosim u cijelosti objavu Udruge Franak u kojoj je objavljeno pitanje novinarke Željke Godeč, i integralni odgovor Udruge Franak. To će izaći ili u Jutarnjem listu, ili u Globusu, pa evo neka se vidi odmah o čemu se radi.

Prenosim objavu Udruge Franak:

„NOVINARKA JUTARNJEG LISTA I GLOBUSA PONOVNO JE U OFENZIVI PROTIV UDRUGE FRANAK!
Danas, 07.ožujka 2019., pitala nas je sljedeće:

”Poštovani,
dobila sam uvid u pisanu opomenu pod prijetnjom trajnog isključenja povjereniku Krunoslavu Palati koju mu je Nadzorni odbor Udruge Franak izrekao zbog četiri razloga, pa između ostalog i zbog toga što je bio sugovornik Jutarnjem listu. U obrazloženju stoji da je Palata dugi niz godina bio vrijedan volonter i aktivista UF, ali ste svejedno odlučili izreći mu sankciju zabrane održavanja konzultacija i aktivnostima UF. Gospodin Palata tvrdi da konzultacije koju s navedene kao njegova krivnja uopće nisu bile najavljene kroz mail UF. Također sam dobila informaciju da ste ukinuli sve podružnice UF.

Dojam je da su kritičari koji su se sukobili sa saborskim zastupnikom Goranom Aleksićem i koji ne podržavaju njegov način rada na meti odmazde: pravo na iznošenje autonomnog mišljenja sastavni su dio rada, a isključivanja i izbacivanja nisu uobičajene u radu udruga u Hrvatskoj, to je do sada bilo namijenjeno za diskvalifikacije političkih stranaka. Zanima me zašto ste UF pretvorili u političku ekspozituru, kad joj to izvorno nije bio cilj. U svojim prethodnim izjavama tvrdite da nema nikakvog raskola u UF, a svjedoci, kao i ova pisana opomena, tvrde suprotno. Razmatra li Upravni odbor mogućnost da raspravi odgovornost i sankcije i za Gorana Aleksića koji je po ocjeni kritičara taj koji je izazvao raskol članova?
Srdačno,
Željka Godeč,
novinarka Jutarnjeg lista”

Poslali smo sljedeći odgovor, sa zahtjevom da se objavi u originalnom obliku:

„Na tvrdnje gospodina Palate da konzultacije u Bjelovaru nisu bile najavljene kroz mail Udruge Franak možemo reći da nigdje nije propisana obveza najave kroz mail, i gospodin Palata to jako dobro zna. Najava kroz mail ide samo uz prethodni zahtjev aktivista koji održava konzultacije, ali pritom obveza održavanja konzultacija te odgovornost prema članovima i građanima postoji, pogotovo kada su konzultacije najavljene na službenoj web stranici Udruge Franak, a nisu prethodno na propisan način i na vrijeme otkazane. Gospodin Palata je lagao.

Na tvrdnju da smo ukinuli sve podružnice moramo reći da do listopada 2018. nisu postojale podružnice, pa nisu niti mogle biti ukinute. Odlukom Skupštine od listopada 2018. postoje 3 podružnice u Splitu, Rijeci i Šibeniku te otprije središnji ured u Zagrebu. Što se tiče objeda na račun našeg aktivista i zastupnika, gospodina Aleksića, moramo istaći da je to samo subjektivni dojam pojedinaca koji su htjeli upravljati udrugom te se sada služe podvalama,a sve to na štetu udruge i njezina uspješnog rada. Baš njihovi postupci štete djelatnosti i ciljevima Udruge Franak te članovima Udruge Franak kojih ima preko 31.000, a sve to ide u korist samo bankama.

Tvrdite kako smo udrugu pretvorili u političku ekspozituru, što nije istina, i o tome ne postoje nikakvi dokazi. Na Vaše pitanje razmatra li Upravni odbor mogućnost da raspravi odgovornost i sankcije za Gorana Aleksića koji je po ocjeni kritičara taj koji je izazvao raskol članova, možemo reći samo to da Upravni odbor izvršava svoje obveze propisane Statutom te će tako djelovati i ubuduće. Kritičari rada udruge su banke, HUB, plaćeni medijski komentatori i poštovatelji bankarskog sektora, pa možemo samo reći da odlično radimo ukoliko nas oni kritiziraju. Na kraju, kako je moguće govoriti o nekom raskolu, ako je evidentno da je Udruga Franak narasla za oko 3.000 članova unazad pola godine, upravo u vrijeme kada nastaje taj Vaš nepostojeći raskol.“

Komentiraj