I TO JE HRVATSKA: HRT pokrenuo ovrhu nad nepokretnom staricom (88) za 12,43 kune!

Općinski sud u Čakovcu ukinuo je platni nalog kojim je HRT od 88-godišnje starice sa stopostotnim invaliditetom tražio da podmiri zakonsku zateznu kamatu u iznosu od 12,43 kuna, uvećano za 206 kuna troška ovršnog postupka.

Prijedlog za ovrhu na cjelokupnoj njezinoj imovini radi namirenja 240 kuna za neplaćena tri mjesečna računa za siječanj, ožujak i lipanj 2018. podnio je HRT 14. prosinca 2018., piše Varaždinski.hr.

Protiv rješenja o ovrsi javnog bilježnika vlasnica televizora je uložila prigovor u kojem navodi da dug ne postoji. Pristojba joj je, tvrdi, smanjena na 50 posto zbog invaliditeta, no iz nekih razloga to joj je smanjenje za pretplatu 2018. ukinuto, a da o tome nije obaviještena.

Svemu je priložila rješenje od 8. prosinca 2011. o stopostotnom tjelesnom oštećenju. Prikovana je uz krevet, ne govori i ne može hodati. U međuvremenu je ipak uplatila traženih 240 kuna, dakle puni iznos pretplate, iako ima pravo na 50 posto popusta, i time podmirila glavnicu, no ostala je, eto, dužna 12,43 kuna za kamate i trošak ovršnog postupka.

Pravni zastupnik HRT-a nije se na sudu očitovao o njezinim navodima da je oslobođena plaćanja polovice pristojbe i nije objasnio zašto je naknadno, tijekom 2018. godine, odlučeno da više to nije.

Iz same evidencije pretplatnice, piše u presudi, vidljivo je da boluje od hemiplegije. Svaka od stranaka u postupku sama će platiti svoje troškove.

Komentiraj