I HDZ-OV ZULIM PRIJETIO NOVINARU: Optužnice nema, za Ivoševića stigla – evo što kaže Mihanović

Gradonačelnik Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević podnijeli su ostavke nakon što je DORH protiv Ivoševića podignuo optužnicu zbog prijetnji novinarki Slobodne Dalmacije.

Rekao je da će joj se “napiti krvi”. Na pressici su novinari Mihanovića podsjetili da Ivošević nije jedini koji je prijetio novinarima, jer jepćinsko državno odvjetništvo u Splitu zaprimilo 28. siječnja prijavu novinara Slobodne Dalmacije protiv Vinka Zulima zbog prijetnje.

Zulim je jedan od osnivača HDZ-a u Dalmaciji, godinama je vladao Općinom Seget, a donedavno je bio i saborski zastupnik. O tom se slučaju ODO još nije oglasio. Isti ODO u Splitu je 10. veljače zaprimio prijavu novinarke Slobodne protiv Ivoševića. U tom slučaju optužnica je već stigla.

Zulimove prijetnje su, navodno, bile daleko gore i opasnije od Ivoševićevih. U čemu je razlika, pitali su novinari Mihanovića.

“Ja ne znam detalje te situacije, rekao sam da se bavim isključivo splitskom politikom, nemam ja nacionalne ambicije kao Puljak”, odgovorio je Mihanović, kako piše N1.

Općina Seget je 30-ak kilometara od Splita ili, kako je Mihanoviću rekla novinarka – “dva sela dalje”.

“Da, dovoljno nacionalno da nije splitsko. Ako je sve točno što govorite, ne odobravam takvo ponašanje. Bez obzira o kome se radi i iz koje je stranke. Imao sam ja udaraca u kampanji, a nisam nikad nazvao. Vi ste radili kako ste mislili da je ispravno. Ja sam bio spreman na takve stvari”, rekao je Mihanović.