HUANITO LUKSETIĆ: Obolio sam od multiple skleroze i konoplja mi je bila lijek

Podijelite članak

Presuda Županijskog suda u Rijeci, kojom je Huanito Luksetić zbog uzgajanja marihuane, kako bi koristio ulje konoplje za liječenje, osuđen na dvije godine zatvora, digla je veliku prašinu u javnosti.

Ulje konoplje je Luksetić (41) koristio u medicinske svrhe, za liječenje i ublažavanje simptoma multiple skleroze od koje boluje.

Međutim, sutkinji je bila sporna količina od 15 kilograma, pa ga je odlučila poslati iza rešetaka.

Ali, Luksetiću je laknulo, kada se pod pritiskom javnosti, a na sve je upozorio i zastupnik Živog zida Ivan Pernar u Saboru, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odlučila ga pomilovati.

“Kad g. Huanito Luksetić podnese zahtjev za pomilovanjem, iskoristit ću svoje zakonsko pravo i pomilovat ću ga!” – napisala je na Twitteru.

Iako ranije nije bio raspoložen, sada je ipak nešto rekao za Novi list i sam Luksetić:

“Upoznati ste s time da otpočetka govorim da sam korištenjem ekstrakta konoplje spašavao svoj život i zdravlje. Već sam naglašavao da kao oboljeli od multiple skleroze, kojem je konoplja bila lijek, mislim da svako ljudsko biće ima pravo na izbor, život i samoliječenje.

A ono što sam naučio, dijelio sam s drugima. Meni je svaki dan spašavanje života”, rekao je Huanito Luksetić koji je na kraju konstatirao: “Za mene je ovdje sve riješeno”.

Luksetić je među ostalim na suđenju objašnjavao da je na liječenje ekstraktom kanabisa krenuo nakon što je probao, uz ostalo, i terapiju s 5.000 pčelinjih uboda.

PISALI SMO:

LIJEČIO SE ULJEM KONOPLJE: Huanito ide u zatvor – on nije kriminalac, upozorio u Saboru Pernar – čitajte OVDJE.

 

Komentiraj