HRVOJE BUJAS: Poduzetnici moraju složno reći “ne” potporama uvjetovanim cijepljenjem

Hrvoje Bujas, predsjednik Udruge Glas poduzetnika, još se jednom oglasio o diskriminaciji koju želi uvesto vlada uvjetujući potpore poduzetnicima cijepljenjem.

U svom komentaru na ono što je Vlada stavila na stol Bujas kažne kako poduzetnici više nego ikad moraju na sve odgovoriti – ne!

Ovo je njegova objava na Facebooku:

Ako je suditi po ovome, HUP (Hrvatska Udruga Poslodavaca) očekuje odgovore u narednom periodu od svojih članova i nadam se da će odgovor Vladi biti jasan – NE! Poduzetnici sad možda i više nego ikad prije doista trebaju u stavu biti jedinstveni!

Isto to očekujem i od sindikata koji sjede za navedenim stolom.

UGP, koji ima skoro 18 000 članova, mahom, mikro, malih i srednjih tvrtki, te ih doista i prezentira (svaka čast HUP-u kao dobrovoljnoj asocijaciji, no oni ipak ne prezentiraju u ovom momentu one koji su najugrozeniji – mikro i mali poduzetnici) nije clan GSV-a, hocemo li biti, vidjet cemo, no nas stav je jasan – #NE, diskriminaciji ikoga, a pogotovo ne zaposlenika u privatnom sektoru u odnosu na javni sektor.

Sramotno je kažnjavati nekoga, a drugoga praktički nagradivati samo zato sšo mislis da ti donosi politicke glasove.

Pitanje Vlada Republike Hrvatske je kako uopće misle provoditi ovu svoju ideju, iznimno losu i diskriminirajuću?

Dakle, zamislimo situaciju da se radnik ne zeli cijepiti iz bilo kojeg razloga (prebolio je koronu, zdrav je i ima 30 g. i ne smatra nuznim ubacivanje cijepiva u svoj organizam, ima odredene alergijske reakcije na cijepiva, probleme sa trombozom i sl…) i taj radnik po ovom prijedlogu HZZ provjerava i ukoliko nije cijepljen ne dobiva potporu koji ima pravo jer je njegovoj tvrtci bas Vlada uskratila ili ogranicila poslovanje na trzistu, no eto, on nece dobiti tih 4000 kn iz paketa Mjera za ocuvanje radnih mjesta i prakticki time ostaje bez primanja!

Pa se pitam, da li taj radnik zapravo dobiva otkaz jer ocigledno ne dobiva placu, da li biva prisiljen od strane Vlade da da otkaz i zasto? Da li on ima pravo tuziti poslodavca ili drzavu ili nema pravo tuziti nikoga? Da li ima pravo na naknadu na burzi rada? ….i da, neisplata place je kazneno djelo i po ovome odgovornost preuzima Poduzetnik u cijelosti, te sto mu preostaje – samo nazalost dati otkaz? Zasto bi se nekome dalo otkaz, a dobar je radnik, jer se nije cijepio?

A gospodo, diskriminacija je jer jedino prema privatnom sektoru planirate ili zelite donijeti ovakve nebulozne kriterije, a s druge strane vecina onih koji se ne zele cijepiti su, po nasim istrazivanjima, u Javnom sektoru, i ne snose nikakve kozenkvence.

Ovo ne smije proci!

A zanimljivo je kako HOK-a i HGK-a nema nigdje, kao da su se sakrili u misju rupu….ili su godisnji odmori vec poceli!