HRVATSKU ČEKA NORVEŠKA: Težak protivnik, igraju dobro, oni su favoriti – kaže izbornik Červar

Podijelite članak

U polufinalu Europskog rukometnog prvenstva naša će rukometna reprezentacija igrati protiv Norveške – ekipe koja u Stockholm stiže sa super nizom od sedam pobjeda u sedam utakmica.

“Težak protivnik, oni su favoriti. Igraju praktički kod kuće, igraju dobro i najstandardnije od onog što sam dosad vidio”, rekao je izborniki Lino Červar.

Norveška, koja je možda i išla na pobjedu protiv Slovenije kako bi joj protivnik u polufinalu bikla Hrvatska, a ne Španjolska, je u prednosti, kaže Červar, jer u usporedbi s njima nemamo isti tretman.

Iz Malmöa će Norvežani skočiti u Stockholm dok naše čeka let od Beča i to u četvrtak, dan prije polufinalnog dvoboja, o čemu izbornik kaže:

“Morat ćemo strašno dobro igrati da im možemo parirati… Tu je domaća publika, mi putujemo, oni su u mnogo boljoj situaciji, sve ide na njihov mlin, ali opet, ne smijemo ići i unaprijed se predati.

“Moramo biti kompletni, to je uvjet da možemo s njima. Svi moraju biti unutra za igrati s ovako agresivnom i dinamičnom ekipom koja ima iznimno dobru tranziciju.

Sagosen i Johannessen su im dva nositelja igre uz dva brza krila i odličnog golmana Bergeruda”.

Komentiraj