HRVATSKI KUP: I Hajduk će navijati za Dinamo u utakmici protiv Istre

Dinamo i Istra u 20 sati u Velikoj Gorici bore se trofej ‘Rabuzinovo sunce’.

Modrima će to biti 23. finale Kupa i borba za 16. titulu, dok će za nogometaše Istre to biti drugo finale u povijesti kluba. Otkad je Dinamo osigurao naslov u Prvoj HNL sve misli bile su usmjerene na pobjedu večeras jer za uvijek visoke ambicije kluba trofej Kupa uistinu dugo nisu osvojili.

“U finalu nas očekuje teška rovovska bitka. Istra je momčad s izuzetno organiziranim defanzivnim blokom. Posjeduju igrače s odličnim brzinskim svojstvima koji mogu odratiti svaki kontranapad i iskoristiti naše pogreške. Znači, morat ćemo biti izuzetno koncentrirani i motivirani. Vjerujem da su svi igrači spremni i da jedva čekaju izaći na teren, jer to je borba za trofej, utakmica svečanosti i nadam se da ćemo ju takvu i upriličiti”, poručio je Krznar.

S obzirom koliko Dinamo želi trofej bilo bi uistinu čudo da Istra večeras podigne pehar, ali Puljani se zasigurno neće lako predati jer ovakva prilika ne pruža se često.

“Zahvalio bih se svim navijačima koji su uz nas i koji nam daju podršku, a isto tako i onima koji su kritički nastrojeni te na trenutke neugodni. To nas dodatno motivira i pokazat ćemo svima da možemo ostvariti cilj. U srijedu ćemo izgledati što je bolje moguće u finalu Kupa, što je velika stvar za klub, odnosno povijesna utakmica”, rekao je Jumić.

Dodajmo kako će utakmicu suditi splitski arbitar Duje Strukan, a u VAR sobi sjedit će Ivan Bebek.

Podsjetimo, utakmicu će pozorno pratiti Gorica, Rijeka i Hajduk te će navijati za Dinamo, jer se pobjedom prvaka otvara još jedno mjesto (četvrta pozicija) koje vodi prema Europi.

Prijenos susreta moći ćete pratiti na HNTV-u.