HRVATSKI KUP: Dinamo pobijedio Rijeku za finale s Hajdukom

Podijelite članak
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Hajduk će finale Kupa 23. svibnja u Vinkovcima igrati s Dinamom nakon što je Dinama pobijedio Rijeke u Maksimiru 3-0.

Čim je utakmica počela Dinamo je imao veliku priliku – Olmo je ubacio iz kornera, a Rrahmani glavom trese prečku. Dinamo i dalje ima inicijativu. Rijeka se orijentirala na kontre.

I u 24. minuti Dinamo vodi 1-0. Olmo bježi, dodaje Gavranoviću, a on sjajno kroz obranu Rijeke pronalazi Hajrovića koji pogađa, što je i njegov prvi zgoditak u dresu Dinama.

U 37. minuti čini se kako je Rijeka možda oštećena. Heber je išao sam prema golu, bio je u liniji s obranom Dinama kad je dodavana lopta, ali je označeno zaleđe

U 44. minuti bio je kazneni udarac za Dinamo. Soudani je povukao, dodao Doumbiji, koji puca, a na desetak metara od gola loptu laktom odbija Rijekin kapetan Bradarić.

Onda u 47. minuti se čini kako je Bradarić dobio drugi žuti, pa crveni, nezasluženo. Rijeka je ostala s 10 igrača.

U nastavku Dinamo je živio opasno, iako je imao čovjeka više. Rijeka je izradila čak i nekoliko prilika. Dinamo se nije doimao kao da je brojčano jači.

No, onda se sve prelama Dinamu u korist. I to u tri minute. Najprije u 80. minuti Soudani lobom pogađa mrežu Sluge, a tri minute kasnije iz velike pogreške obrane Rijeke pogađa i Ćorić.

 

Komentiraj