HRVATSKA IDE NA EURO: Vlašić, Petković i Perišić za 3:1 protiv Slovačke

Podijelite članak

Nogometna reprezentacija Hrvatske igrala je na Rujevici protiv Slovačke posljednju i ključnu utakmicu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Dvoboj u Rijeci vodio je Francuz Clement Turpin.

Hrvatska je krenula žustro, ali ni Slovaci nisu spavali. U 6. minuti je imao priliku Modrić, ali su ga Slovaci blokirali. U 13. prvi žuti karton našima. Zaradio ga je Duje Ćaleta-Car, koji je napravio prekršaj nad Rusnakom.

U 20. Lijepo ubacuje Jedvaj, Petković je ostao nečuvan, ali je nespretno zahvatio loptu, nije uspio ni tući po golu. Potom iz kornera lijepo ubacuje Modrić, a Duje Ćaleta-Car skače, no udarac lako hvata Dubravka. Hrvatska podiže ritam. Najprije u 25. Brozović puca sa 16 metara pokraj gola, a potom minutu kasnije Vlašić puca glavom, ali Dubravka spašava.

slovačka

Onda u 30. minuti velika prilika za Slovake, najbolja prilika na utakmici. Pekarik je ušao s desna, ispao je Barišić pa je Pekarek izašao sam na Livakovića koji je sjajno brani. Dvije minute kasnije šok na Rujevici. Slovaci vode. Ubacio je s lijeva Lobotka, obrana je zaspala, a ulijeće Boženik i pogađa za 0:1.

U 39. Petković se dobro oslobađa na 16 metara, puca ljevicom, ali Dubravka sjajno brani i baca loptu u korner.

U 44. minuti lijepa akcija Slovaka i sjajan udarac Boženika i Livaković opet odlično brani i izbacuje preko prečke u korner.

Nikola Vlašić
Nikola Vlašić

U drugom poluvremenu ulazi Brekalo umjesto Rebića. I u 56. minuti izjednačenje. Majstorski Vlašić, koji s vrha 16 metara sjajno puca i pogađa desni donji kut za 1:1. Četiri minuta kasnije već vodimo. Na sceni je Petković. Poslije ubačaja iz kornera najviši je u skoku i glavom pogađa gornji desni kut za 2:1.

Bruno Petković
Bruno Petković

Slovačka u 66. munti ostaje s igračem manje. Crveni za Maka, koji vuče Brekala za ruku i zarađuje drugi žuti. Duriš ide na teren kod lovaka, a strijelac Boženik napušta teren. Hrvatska koristi igrača više i u 74. minuti Perišić zabija za 3:1. Briljantno je prodro s lijeva Barišić, a Perišić je u padu zahvatio loptu i odveo Hrvatsku na Europsko prvenstvo. Izlazi Vlašić, a ulazi Kovačić.

U 81. Dalić daje nekoliko minuta Oršiću, a izlazi Perišić.

 

 

 

 

 

Komentiraj