HRABRA MAJKA: Popularna Renata Sabljak prvi put govori o svojim autističnim blizancima

Podijelite članak

renata sabljak

Renata Sabljak, naša poznata pjevačica i glumica prvi je put javno progovorila o svom osobnom iskustvu majke dvojice autističnih dječaka.

O tome je vrlo iskren i dirljiv tekst napisala na Facebooku. Potom su je podržali mnogi kolege i prijatelji.

U ovih nekoliko rečenica otkriva sve:

‘Dragi ljudi. Jučer je bio svjetski dan svjesnosti o autizmu. Nedavno sam pročitala post jedne Mame koja govori o poznatom glumcu Robertu De Niru koji ima sina iz spektra autizma i kako joj je žao što to nije ranije u javnosti objelodanio jer bi njoj bilo lakše da je znala u najtežim trenucima da iste stvari proživljava jedna tako važna i javna ličnost.

Osobno nisam javno govorila jer sam samo Mama. Samohrana Mama, koja ima dva sina, blizance iz autističnog spektra, koja se uvjerila u to da ne postoje dva identična puta ili smjera kojima treba ići u razbijanju istoga i koja živi život najbolje što može kako bi ispunila svoju Svrhu.

Meni nije lakše zato što imam to saznanje, a javna sam osoba. Ja želim da tih saznanja nema. Život je šuma informacija, prepun iskustava roditelja koji su pronašli svoj put kroz Predanost i Ljubav.

Jer dragi moji ljudi, bez Ljubavi nema rezultata nigdje. Ovim postom ne želim samo zahvaliti svojoj djeci na bezuvjetnoj ljubavi koja je moje gorivo za najteže trenutke, nego prvenstveno želim da ne osuđujete druge ljude jer niste na njihovom mjestu i ne proživljavate njihova iskustva na temelju kojih oni donose svoje odluke. Bili oni poznati ili nepoznati.

Saznanje da su moji klinci autisti neće pomoći nikome ni u intervenciji ni u inkluziji, već će im pomoći rješenja, a ona nisu na mojoj kućnoj adresi ni na adresi Roberta De Nira, već čitavog čovječanstva kao odgovornog dijela naše Kuće, naše planete Majke Zemlje i Svemira. Voli Vas Renata.’

Komentiraj