HORVAT NAKON DEBAKLA: Ove dečke se ne smije gledati kroz poraz od Crne Gore

Hrvatski rukometaši još vidaju rane nakon teškog poraza od Crne Gore na otvaranju drugog kruga EURO-a.

Izvor: Media servis

Za polufinale su nam potrebne tri pobjede i sreća da nam se još neki rezultati u skupini poklope. Prva na redu je sutra svjetski prvak Danska, a zatim slijede Island i Nizozemska.

“Danci nam dolaze vrlo brzo i moramo se spremiti što bolje možemo, te izvući najbolje iz ove ekipe. Da Danskoj nedostaje 13 igrača, a nama vratite sve naše okolnosti bi bile skroz drugačije”, poručio je izbornik Hrvoje Horvat, koji je odao priznanje svim igračima koji su se stavili na raspolaganje reprezentaciji u ovim pandemijskim vremenima.

“Ove dečke ne smije se gledati kroz poraz od Crne Gore već ono što pružaju i daju za reprezentaciju. To što je to izgledalo protiv Crne Gore onako kako mi to ne bi htjeli je sasvim normalno, jer bez ijednog treninga skupljati po dva, tri igrača je nenormalna situacija, nikad viđena”, rekao je Horvat.

Jedan od mnogih koji nije ni sanjao da će obući reprezentativni dres je nekadašnji “ministar obrane” Jakov Gojun.

“Tako je to u sportu, lijepo je kad se pobjeđuje, teško je kad se gubi. Moramo se skupiti, čekaju nas tri iznimno teške utakmice ali mi moramo dati sve od sebe bez obzira u kojem smo sastavu. Budimo realni. mi nijedan dan ne znamo u kojem sastavu igramo, tko će u obranu, tko u napad, tko će biti pozitiva, a tko negativan. Nije to alibi, teško je ali na nama je da damo sve od sebe i odradimo turnir do kraja kako treba”, poručio je Gojun i najavio Dansku.”Nemaju slabe točke, jedan od glavnih su favorita za zlato. S 3-4 igrača sam igrao, to je reprezentacija u naletu s dva tri top igrača i mi tu nemamo što izgubiti, a na nama je da se bacamo na glavu i ostavimo dobar dojam”, zaključio je Gojun.

​Utakmica s Danskom počinje sutra u 20 i 30.