HNS-OVA MARIJA PUH: Dečko mi je govorio da od mene neće biti ništa

marija puh

HNS-ova Marija Puh upozorila je u Saboru na zabrinjavajuće i skandalozne izjave o ženama prisutne u javnom prostoru i ispričala jednu priču iz svog života.

Želi nas se vratiti u patrijarhat, u kuće i kuhinje, prikazati nas nesposobnima za politiku, posao ili neke odgovorne funkcije. Danas je više nego ikad ranije teško biti žena, rekla je Puh u sabornici. Otkrila je jednu crticu iz svog života koju je drhtavim glasom podijelila s javnošću.

“Moj dečko je tražio od mene da se ostavim politike i političkog angažmana. Govorio mi je da sav moj trud, sav moj posao nema smisla, da od mene nikad neće biti ništa. Tražio je da se preselim u njegovo mjesto, da se maknem od posla koji radim, da nađem normalan posao. Da što prije rodim dijete i posvetim se obitelji i njemu. No ja tad nisam vjerovala njemu, ja sam vjerovala sebi”, ispričala je Puh.

Vjerovala sam sebi i zato sam danas ovdje. Vjerovala sam da mogu više nego što je tada mislio on, dodala je Puh.

“Zato danas želim poručiti svim ženama – vjerujete u sebe. Niste ništa manje vrijedne od onih koji vas žele stjerati u kut. Dapače. Želim poručiti svima koji diskretditiraju žene u javnom prostoru i njihova prava – nećete uspjeti. Neću dozvoliti da trujete javni prostor, omalovažavajući žene”, dodala je.

Budimo jedinstveni i ne dopustimo da žene budu taoci ideoloških podjela i političkih prepucavanja, pozvala je kolege zastupnike.

“Želim svim djevojčicama i ženama da smognu hrabrosti i da slijede svoj put, slijede svoju misao i svoju želju kao što sam to nekad uspjela i ja”, zaključila je Puh, a prenosi Media servis.