HEP NAKON NEVREMENA: Još 12.300 korisnika u mraku – za sanaciju 21 milijun eura

U priopćenju HEP-a se navodi kako je danas do 14 sati većem broju korisnika na pogođenim područjima vraćena redovna opskrba, dok je bez električne energije ostalo još oko 12.300 korisnika.

Najviše ih je na području Popovače i Volodera (900), Kutine (2.400), Novske, Lipika i Pakraca (3.500 korisnika), Slavonskog Broda (325 korisnika), Županje (1.480 korisnika), te posebno na širem području Vinkovaca, gdje je bez napajanje još oko 4.900 korisnikaVelika šeta nastala je na elektroenergetskim objektima i mreži, prema procjenama troška nužne sanacije, kako bi korisnici što prije dobili električnu energiju, iznosi oko 21 milijun eura, potvrdio je HEP.

“Trošak potpune sanacije elektroenergetske mreže na pogođenim područjima biti višestruko veći”, kažu iz HEP-a. Nevrijeme koje je 19. i 21. srpnja zahvatilo kontinentalnu Hrvatsku uzrokovalo je velik broj prekida u opskrbi električnom energijom na širem području Karlovca, Zagreba, Siska, Varaždina, Zaboka, Čakovca, Koprivnice, Bjelovara, Požege, Novske, Slavonskog Broda, Osijeka i Vinkovaca.

“Odmah po smirivanju oluje, sve raspoložive ekipe montera HEP-Operatora distribucijskog sustava izašle su na teren te su započele s otklanjanjem kvarova”, kazao je HEP.

Dodaju kako je jučerašnje nevrijeme, koje je zahvatilo velik dio Hrvatske, ponovno prouzročilo prekide u opskrbi električnom energijom te su sve raspoložive ekipe montera HEP ODS-a bile usmjerene prije svega na otklanjanje kvarova na vlastitom distribucijskom području.

“Na širem području Vinkovaca, gdje je jučer do ranovečernjih sati bila sanirana većina kvarova te je čak 95% korisnika bilo priključeno na mrežu, novo olujno nevrijeme sve to vratilo gotovo na početak”, navodi HEP.

“Ukupno je u sanaciji kvarova na olujom pogođenim područjima angažirano više od 500 radnika HEP ODS-a, kojima će se od sutra pridružiti i dodatne ekipe iz distribucijskih područja na kojima su uspješno otklonjeni kvarovi te ostalih dijelova Hrvatske (Zagreb, Osijek, Zabok, Rijeka, Pula, Zadar, Šibenik, Varaždin, Koprivnica, Čakovec, Split). Također, HEP ODS će pogođenim županijama na raspolaganje staviti agregate za proizvodnju električne energije”, kazali su iz HEP-a.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!