HDZ NAPAO TOMAŠEVIĆA: Vlastitu će nesposobnost prelomiti preko leđa građana

Nakon što je objavljeno da će Zagreb od sljedeće godine imati najviši porez na plaće, stigla je i reakcija iz HDZ-a. Kritizirali su ovu odluku o povećanju poreza i prozvali su zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Tomašević će vlastitu nesposobnost opet prelomiti preko leđa Zagrepčanki i Zagrepčana. Uvest će najveći porez na plaće u cijeloj Hrvatskoj i time spriječiti da se njegovim sugrađanima povećaju primanja uslijed porezne reforme naše Vlade.

Prijetvorno naričući nad sobom i nastojeći skrenuti pažnju sa svojih očajnih rezultata u upravljanju Zagrebom, disfunkcionalni možemosi žele kao zmija noge sakriti 2 nepobitne činjenice:

1. Zahvaljujući fiskalnoj decentralizaciji koju je provela ta ista Vlada i općem porastu plaća u Hrvatskoj godišnji prihodi Grada Zagreba povećali su se za nevjerojatnih 39%, s 597 milijuna € na 836 milijuna €!

2. Da ne navodimo vrijednost i ostalih mjera iz čak 5 dosadašnjih zaštitnih paketa u globalnoj krizi, Vlada RH samo za subvencioniranje električne energije za stanovnike glavnog grada Hrvatske i normalno funkcioniranje gradskih službi i uprave Zagreba mjesečno izdvaja 15 milijuna €. A novi paket stupit će na snagu 1. listopada. Tako da novca u Gradu Zagrebu – ima. Više nego ikada. Sve ostalo su Tomaševićevi pokušaji obmane”, navodi HDZ na Facebooku.