HAJDUK NIJE USPIO U KOPRIVNICI: Protiv tvrdog Slaven Belupa bez golova

Hajduk je u Koprivnicu na utakmicu 32, kola HNL-a protiv Slaven Belupa stigao bez dvojice ključnih igrača, Kalinića i Livaje (žuti kartoni).

Osim njih dvojice od ranije nema Atanasova i Grgića, a uoči puta otpala su još dvojica: Vuković zbog ozljede koljena i Sahiti zbog povišene tjelesne temperature.

Krenulo je sa četiri uzastopna kornera za Hajduk i četiri ubacivanja Krovinovića, ali bez prilike. Hajduk i dalje bolji i napada, u 16. minuti Mikanović prolazi po desnoj strani, ubacio je, a Mlakar gađa suprotni kut, ali pokraj vrata. Hajduk opet niže kornere.

U 26. prvi pravi pokušaj domaćina. Krstanović u 16 metara pokušava gurnuti Crncu, ali Mikanović je blokirao.

U 33. minuti Krovinović izvodi 12. korner. Nakon 10. Melnjak je uzdrmao gredu. Sreća za domaćine.

Onda ubacuje u brzinu više Slaven Belupo i redaju se napadi. U 39. opasna akcija, Zvonarek ide sam na bratara Kalinića na par metara, ali je vratar Hajduka malo brži.

U 43. prilika za Hajduk. Biuk nalazi Ljubičića, koji je tukao iz prve, ali Božić blokira, a drugi pokušaj brani Sušak.

Hajduk je nastavio napadati i u drugom dijelu. Marina je srušio Krovinovića na 20 metara, ali Krovinović loše puca. Hajduk se muči.

U 59. je zaprijetio Slaven. Tukao je iskosa Marina, ali Kalinić hvata. Kod Hajduka ulazi Kačaniklić, izlazi mladi Biuk. Kod Slavena napustili su igru Ivan Krstanović i Ante Crnac, a ušli su Hansel Zapata i Novak Tepšić.

Sudac Jović potom ćini pogrešku na račun Slavena. Zapata je došao do 16 metara, bio je nagažen od Fossatija, ali sudac ništa ne sudi. Čisti slobodnjak za domaćina i prosvjedi Zapate i klupe Slavena.

Slaven se uspješno brani. Igra se 79. minuta. Hajduk pokušava na silu dati gol. Umjesto Čoline ulazi Simić, ali u napad.

Igra se pet minuta sudačke nadoknade.

Početni sastavi:

SLAVEN BELUPO: Sušak – Božić, Paracki, Soldo – Kvržić, Marina, Zvonarek, Goda – Hoxha, Crnac – Krstanović

HAJDUK: L. Kalinić – Mikanović, Katić, Elez, Melnjak – Fossati, Krovinović – Biuk, Mlakar, Čolina – Ljubičić