HAJDUK NADIGRAO OSIJEK: Sve je pošlo po zlu za goste nakon dvojbenog penala

Na Poljudu su u derbiju 16. kola SuperSport HNL-a igrali drugoplasirani Hajduk i treći Osijek.

Sudačka komisija HNS-a odlučila je zbog mnogih sudačkih pogrešaka derbi delegirati Cipraninu Antoniju Menelausu i njegovim pomoćnicima, Tziortzisu Omirosu i Giorgouu Pavlovsu, dok će u VAR sobi biti Kostas Rovrrtas i Georgiou Charalambos.

Na Poljudu pada jaka kiša i puše vjetar. Hajduk je bolje ušao u igru i poveo u 10. minuti. Livaja se sjajno oslobodio Žapera, a onda je kao na taci poslužio Sahitija koji zabija pokraj Ivušića. Hajduk je bolji, a onda u19. prva prilika za Osijek. Miereza puca s 20-ak metara, ali je Sentić odličnom paradom odbio u korner.

Diže se Osijek. U 25. Leovac je ubacio u pet metara, Sentić je promašio loptu, a Caktaš je promašio glavom prazan gol. U 45. Hajduk spašava Sentić. Caktaš je ubacio iz kuta, Jugović je tukao glavom, a Sentić je spasio s gol linije i izbio u novi korner.

Marin Leovac postigao je sjajan zgoditak za 1:1 na Poljudu

Minutu kasnije nagrada za Osijek, kada nakon kornera lopta dolazi do Leovca koji sa 16, 17 metara iz prve snažno puzca i zakucava u mrežu Sentića za 1:1.

Na početku drugog dijela Osijek je pojačao napad i izašao u formaciji 4-3-3. U 53. opet lijepa akcija Livaje koji daje Sahitiji, a on puca s 15 metara pokraj gola. KOd Hajduka ulazi Fossati, izlazi Vuković. Kod Osijeka izlazi Nejasmić a ulazi Beljo. Osijek pojačava napad.

Pao je tempo. I onda kazneni za Hajduk iz ničega. Bili su u duelu Barišić i Livaja, lopta je u guranju kao zakačiča u ruku Barišića, a sudac je nakon VAR provjere pokazao na bijelu točku. Vrlo dvojbena odluka suca. Zabio je Livaja za 2:1.

U 79. lijepa akcija Hajduka i Mlakar zabija za 3:1 tek što je ušao.

I za kraj Atanasov udara laktom Bralića, bilo je i krvi na njegovu licu, sve pred pomoćnim sucem, ali nema kartona.