GRMOJA O METKOVIĆU: HDZ-ov Brkić je bio tu, ali neće on odlučivati – građani će birati MOST

nikola grmoja

To je dobar potez, tim je riječima Most-ov Nikola Grmoja ocijenio imenovanje bivšeg ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića novim ravnateljem Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Izvješće: Andrej Štrkalj

“Ja mislim da je dobro da je Hrvatska postupila kao odgovorna zemlja koja je čovjeka koji je bio unutar obavještajnog sustava smjestila na određenu poziciju. Čovjek ima iskustva u vođenju sustava i može na pravi način odgovoriti funkciji za koju je imenovan, a osim toga ne bi bilo dobro za državu da netko tko ima tolike informacije da ga angažira netko drugi ili druga država”, rekao je MOST-ov Grmoja.

Kako je moguće da još uvijek ne znamo pravi razlog zašto ga je predsjednica smijenila s mjesta čelnog čovjeka SOA-e? “Ja takve informacije nemam. To trebate pitati predsjednicu. Na to mjesto se imenuje dogovorom predsjednice i predsjednika Vlade. Samo smatram da sve ljude koji su djelovali unutar sigurnosno-obavještajnog sustava treba biti mjesta i da ne završe na ulici. To je ponašanje jedne odgovorne zemlje”, objašnjava Nikola Grmoja.

Grmoja se osvrnuo i na pripremu Mosta za lokalne izbore. Ističe da tempiraju s otkrivanjem kandidatura i da će lokalni izbori potvrditi da su treća snaga u državi. Na pitanje mogu li ih lokalni izbori posvađati s HDZ-om Grmoja poručuje: time se ne zamaramo.

“Idemo mijenjati stvari u jedinicama lokalne samouprave, već smo to radili. Sukobljavali smo se i s HDZ-om, SDP-om i HSS-om zato što smo smatrali da loše obnašaju te funkcije koje trebaju obnašati u interesu građana i mi smatramo da mi možemo bolje i izaći ćemo na izbore. To jedna politička utakmica u kojoj se nitko nema pravo ljutiti. Građani će biti ti koji će odlučiti kome će dati povjerenje”, kaže Grmoja.

Bit ćemo i dio fronte u Zagrebu protiv Milana Bandića, rekao je Grmoja no nije iznio detalje.

Osvrnuo se i na izjavu Milijana Brkića da se Metković vraća pod okrilje HDZ-a.

“Oni se mogu ohrabrivati. Gospodin Brkić je bio u Metkoviću, ali neće on odlučivati nego građani Metkovića koji će ponovno dati povjerenje Mostu. Uvjeren sam da nama nitko neće trebati da sastavimo većinu u gradskom vijeću, a gradonačelnik ili gradonačelnica nije upitna”, rekao je Grmoja.

Komentiraj