GRBIN I HRELJA PORUČILI PLENKOVIĆU: Ako možete crkvi, dajte nekretnine i umirovljenicima

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)
Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Zastupnici Stranke umirovljenika i SDP-a, Silvano Hrelja i Peđa Grbin uputili su prijedlog predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću da vlasništvo nad domovima umirovljenika u Istarskoj županiji prenesu na ustanove koje u njima rade.

Piše: Jurica Gašpar

„Da bi te ustanove mogle lakše dobiti kredite, obnoviti fasade, energetsku učinkovitost zgrada, proširenje kapaciteta, osuvremenjavanje smještaja“, rekao je Hrelja.

Postoje dobri primjeri da je to moguće, a najbolji primjer je u Kninu, rekao je Hrelja i podsjetio na zlatna vremena kad je na jednog umirovljenika bilo pet zaposlenih, pa su se iz mirovinskih fondova gradili domovi umirovljenika i zdravlja, pa su se čak i davali krediti.

Peđa Grbin je podsjetio na nedavno velikodušno darivanje državnog zemljišta katoličkoj crkvi u vrijednosti više od 30 milijuna kuna, pa poručio.

„Kada već postoji volja Vlade da prepušta imovinu u vlasništvu Republike Hrvatske raznim institucijama, nažalost poglavito crkvi a ne i drugima, smatramo da ne postoji nikakva zapreka da se domovi umirovljenika na području Istarske županije, a vjerujem da i druge županije imaju interes za time, prepuste onim ustanovama koji u njima djeluju, upravljaju i brinu se o starijim osobama“, izjavio je Grbin.