GRADONAČELNIK TOMAŠEVIĆ: Razmišljamo da Sljemenska žičara bude besplatna za građane Zagreba

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i zamjenici gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet obilježili su završetak radova na obnovi Sljemenske ceste te su održali redovnu konferenciju za medije.

Na početku je gradonačelnik kazao kako je završen projekt koji se čekao desetljećima.

“To je 13 nogometnih igrališta asfalta, što je povijesna obnova. Još se neke prometne signalizacije završavaju te još jedna etapa Sljemenske ceste koja ide po platou Sljemena te će to brzo biti sređeno”, kazao je te dodao kako se radi i na dodatnim sadržajima na Sljemenu i za djecu i obitelji.

Tomašević je najavio i da je stiglo pozitivno mišljenje Ministarstva prometa i graditeljstva da se sljemenska žičara proglasi komunalnom infrastrukturom.

“Ranije sam rekao da će Grad pokriti kapitalne troškove žičare i da se kroz cijene karata neće moći pokriti ni 50 posto operativnih troškova. Ali da bi pokrili operativne troškove bilo je potrebno proglasiti žičaru komunalnom infrastrukturom, što ćemo napraviti na Skupštini u prosincu. Trenutno je odluka u javnom savjetovanju”, istaknuo je Tomašević, prenosi Danas.hr.

Kazao je da se u cilju smanjenja dotoka automobila na Sljeme razmatra mogućnost da žičara, ubuduće bude besplatna za građane Zagreba te da se njeni troškovi u stopostotnom iznosu subvencioniraju iz proračuna. Naveo je i da je nužno da Sljeme profunkcionira kao destinacija koja ima sadržaje, a ne samo da ima novu žičaru.