GRADONAČELNIK TOMAŠEVIĆ: Održat ću sastanak s roditeljima-odgojiteljima

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u petak je najavio da će održati sastanak s predstavnicima udruge roditelja-odgojitelja koji se oštro protive prijedlogu ukidanja tog statusa, odnosno da im se smanji iznos naknade za gotovo pet puta, na tisuću kuna mjesečno.

– Javno savjetovanje je u tijeku, naravno, bili su i prosvjedi i to je apsolutno pravo svakoga da prosvjeduje, da izrazi svoje mišljenje. Već su bila dva sastanka koje je s njima održala zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec, jer se najviše bavila tom temom i radila na analizi koja prati prijedlog koji je na javnom savjetovanju. Međutim, naravno, da ću i ja razgovarati s predstavnicima udruge, istaknuo je gradonačelnik Tomislav Tomašević u parku u Travnom gdje je zasadio dva stabla u sklopu akcije Zasadi drvo, ne budi panj!.

Na mjestu sadnje stabala su ga dočekali predstavnici roditelja odgojitelja s djecom kako bi gradonačelnika pitali kada će ih osobno primiti na sastanak.

Predstavnici roditelja-odgojitelja u parku Travno Tomaševića su dočekali s transparentom na kojem je pisalo: “Dosta laži! Ostavite nam stečena prava – 40 tisuća duša ovise o Vama! Čuvajte nas, pazite nas!”. Jedan transparent bio je ispisan i na kaputiću labradora s porukom da će i on biti socijalni slučaj jer je dio te obitelji.

Gradonačelnik Tomašević danas se u parku u Travnom pridružio sadnji 56 sadnica stabala u sklopu akcije Zasadi drvo, ne budi panj! kojom se bori protiv klimatskih promjena. Istaknuo je kako stablo doista ima brojne pogodnosti za grad, a cilj im je za 20 posto povećati broj stabala u Zagrebu do kraja ovog mandata, sa 34.000 doći na 41.000.

Za Park prirode Medvednicu kaže da je riječ o “plućima grada Zagreba”, ali na žalost nije u ingerenciji grada. Poznati su mu brojni problemi tog parka te najavljuje da će se Grad uključiti koliko god može da se ti problemi o održivom gospodarenju šumom riješe.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!