GRADONAČELNIK TOMAŠEVIĆ: Očekujem da u lipnju krenu radovi na produženju Branimirove

Građani nekoliko kvartova zapadnog dijela Zagreba od petka nemaju toplu vodu, a HEP je najavio da bi se situacija trebala riješiti u četvrtak.

Izvor: Media servis

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević poručuje da je Vodoopskrba na teren izašla u petak i da nema potrebe da HEP prebacuje odgovornost na gradsku vlast. “Informacija koju imam iz VIO-a jest da je do puknuća cjevovoda došlo i da je to povezano s radovima izvođača koje je unajmio HEP. Tamo su bili policije koji provode istragu i koji će utvrditi kako je došlo do puknuća magistralnog cjevovoda. Ako je došlo zbog nekih okolnosti koji nemaju veze s radovima, to će platiti polica osiguranja VIO-a, ako je došlo zbog radova povezanih s HEP-om onda će to platiti polica osiguranja HEP-a ili HEP.”

Dodao je da HEP treba odgovoriti na pitanje hoće li doći do umanjenja računa korisnicima koji nisu imali toplu vodu. Kada je u pitanju nova porezna reforma kojom je planirano ukidanje prireza za gradove, Tomašević poručuje da ju prvo mora detaljno pročitati. Istaknuo je da bi, ako dođe do ukidanja prireza, došlo do poskupljenja brojnih usluga koji su trenutno sufinancirani iz gradskog proračuna.

“Koji grad ima javni prijevoz gdje karta košta četiri kune? Koji veliki grad u Hrvatskoj ima tako jeftine dječje vrtiće? To se sve financira i subvencionira kroz prihode u proračuna od građana koji plaćaju porez na dohodak. Cijene kazališta nisu tržišne cijene, cijene ulaznica muzeja i Zoološkog vrta također, cijene gotovo bilo čega.”

Dobra vijest za građane istoka grada. Gradnja produžetka Branimirove ulice trebala bi početi u lipnju, najavio je gradonačelnik.

“Što se tiče prve faze BranImirove odabran je izvođač. Ja se nadam, s obzirom da smo imovinsko-pravno riješili vlasništvo cijele prve trase, konačno. Još imamo dvije lokacije gdje nismo stupili u posjed, navodno će se jedna mirno predati, a za drugu ćemo vidjeti. To bi trebalo biti riješeno do lipnja i očekujem da će u lipnju konačno krenuti radovi na produženju Branimirove.”