GOTOVAC IZBAČEN IZ SDP- a: Ponašao se nekolegijalno i ucjenjivački – kaže Grbin

Predsjedništvo SDP-a odlučilo je Viktora Gotovca izbaciti iz stranke zbog raskida koalicije s platformom Možemo u Zagrebu.

Izvir: Media servis

Šef stranke Peđa Grbin je, među ostalim, poručio da se Gotovac ponašao nekolegijalno i ucjenjivački. “Staviti svoje osobne stranačke interese ispred interesa zajednice nije nešto što bilo tko tko se bavi politikom smije može i mora raditi”, jasno je poručio Grbin dodajući da suradnja s Možemo ide dalje.

“Ako od koalicijskog partnera tražiš, uvjetuješ da sudjeluje u unutarstranačkom obračunavanju i onda ga ucjenjuješ da nećeš glasati za odluku koja je nužna za funkcioniranje grada i Skupštine u kojoj si dobio mandat da predstavljaš građane onda ti, u mojoj političkoj stranci, nemaš mjesta, a nažalost, Viktor Gotovac je napravio upravo to.”

Suradnja s Možemo ide dalje, nastavio je Grbin dodajući kako će s predstavnicima te političke platforme sjesti za stol i definirati okvir suradnje jer je “očito da ona u ovom obliku ne funkcionira onoliko dobro koliko bi bilo potrebno za Grad Zagreb i njegove građane”.

Rekao je i da će dužnost predsjednika zagrebačkog ogranka SDP-a preuzeti netko od potpredsjednika stranke. Danas bismo trebali doznati tko će preuzeti tu funkciju. Zaključio je kako će na vrijeme izvijestiti javnost o predstojećim unutarstranačkim izborima za novo vodstvo zagrebačkog ogranka SDP-a.