GORJELA ŠKOLA U ZAGREBU: Gasilo ga 30 vatrogasaca – jedan ozlijeđen

U zagrebačkoj Dubravi vatra je zahvatila krov Osnovne škole Mato Lovrak, a priopćenjem se oglasio zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Izvor: Media servis

“Jutros u 4:28 sati Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba zaprimila je dojavu o požaru na adresi Aleja Blaža Jurišića 13 u Dubravi. Dolaskom na lokaciju utvrđeno je kako je riječ o požaru krovišta u objektu OŠ “Mate Lovraka”.

Požar je ugašen i u tijeku je dogašavanje. U gašenju je sudjelovalo 30 vatrogasaca i 15 vatrogasnih vozila.

Na terenu se nalaze djelatnici Policijske uprave zagrebačke, Elektre Zagreb i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama te pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje. Uzrok požara i šteta bit će utvrđeni nakon policijskog očevida”, priopćio je UHS.

Foto: Facebook

Jedan vatrogasac lakše je ozlijeđen prilikom intervencije na požaru krovišta OŠ Mate Lovraka u zagrebačkoj Dubravi, potvrđeno je Media servisu iz JVP Zagreb.

Prva dojava bila je da se radi o požaru smeća iza objekata, no kada su došli na lokaciju vatrogasci su utvrdili da se radi o požaru u objektu OŠ “Mate Lovraka” i to u manjoj prostoriji na prvom katu, a koji je brzo ugašen.

Foto: Facebook

No, vatra se proširila i uvukla u metalnu međukonstrukciju krovišta površine oko 1000 metara kvadratnih. Požar je u konačnici ugašen, ali još ima dima. Prilikom intervencije jedan vatrogasac lakše je ozljeđen. Radi se o uganuću zgloba. Uzrok i štetu će utvrditi policija, javljeno nam je iz JVP Zagreb.

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *